Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας και Χειροτονία από τον Ιωαννίνων Μάξιμο (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 25 Απριλίου 2015 η τελετή εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Βελλά Αρχιμ. Χρυσόστομο Τραϊκάπη, τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της ακολουθίας των εγκαινίων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον π. Θεόκλητο Μηττάκο.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε στον χειροτονούμενο π. Θεόκλητο πατρικές συμβουλές και τον προέτρεψε να αγωνίζεται αδιαλείπτως για την σωτηρία ψυχών.
Τέλος να αναφερθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων και στην χειροτονία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, ο Υποστράτηγος Καραΐτσης Γεώργιος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Τασούλας Κωνσταντίνος, ο Μιχαήλ Τρίτος πρώην Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
φωτογραφίες Θύμιος Μάντζιος

egainia.kastritsa-1

egainia.kastritsa-2

egainia.kastritsa-3

egainia.kastritsa-4

egainia.kastritsa-5

egainia.kastritsa-6

egainia.kastritsa-7

egainia.kastritsa-8

egainia.kastritsa-10
egainia.kastritsa-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]