ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΗΠΕΙΡΟΣ)Δήμος Αρτας:Παγκάκια ,κολωνάκια και ζαρντινιέρες στους πεζόδρομους της πόλης

Ο Δήμος Αρταίων συντάσσει μελέτη προμήθειας και τοποθέτησης παγκακιών, κολωνακίων πεζόδρομου και ζαρντινιέρων που θα τοποθετηθούν στους πεζόδρομους της Άρτας, ώστε να εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση οχημάτων στο κέντρο της πόλης. 

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η έννοια του πεζόδρομου και η πόλη, χωρίς τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, θα αποκτήσει πιο φιλική εμφάνιση για τους δημότες και τους επισκέπτες της.

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με τη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Σοφία Γρύλλια, και τον τοπογράφο-μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιώργο Δάφνο, στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης προκειμένου να ελέγξει τη μελέτη προμήθειας και τοποθέτησης παγκακιών, κολωνακίων πεζόδρομου και ζαρντινιέρων, που συντάσσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων. Η μελέτη αφορά προμήθεια για παγκάκια, κολωνάκια πεζόδρομου και ζαρντινιέρες, που θα τοποθετηθούν στους πεζόδρομους στις οδούς Πριοβόλου, Ψαρρών, Κοσμά Αιτωλού, Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νικολάου και Φιλίππου Μανωλάκη. 

Η μελέτη αυτή έχει ως στόχο να δημιουργηθεί μια ροή κίνησης πλάτους 3,20 μέτρα στους πεζόδρομους προκειμένου να εξυπηρετούνται τα παρακείμενα καταστήματα και να μην εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των ασθενοφόρων και των πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η έννοια του πεζόδρομου και η πόλη θα αποκτήσει πιο φιλική εμφάνιση για τους επισκέπτες της. Παράλληλα, με τα παγκάκια που θα τοποθετηθούν στους πεζόδρομους των προαναφερόμενων οδών, η τοπική γειτονιά θα αποκτήσει ζωή και θα γίνει πιο φιλική και οικεία στους δημότες.  

Με τον τρόπο αυτό θα οριοθετηθεί η ελεύθερη κίνηση και διέλευση των πεζών στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης της Άρτας, ενώ παράλληλα θα εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων, φαινόμενο που αποτελεί μάστιγα για το κέντρο της Άρτας. «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας και να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των δημοτών μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων.  «Απευθυνθήκαμε στην αστυνομία και συνεργαστήκαμε μαζί της στην προσπάθεια να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών στο κέντρο της πόλης μας, γεγονός που προκαλεί χρόνια τώρα τη δυσαρέσκεια των δημοτών της Άρτας αλλά και των επισκεπτών που αντικρίζουν αυτήν την άσχημη και αφιλόξενη εικόνα στους πεζόδρομους. Επειδή οι ενέργειές μας  έχουν ως απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών του Δήμου Αρταίων, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης για να μειώσουμε ή ακόμα και να εξαλείψουμε το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στους πεζόδρομους της Άρτας, χωρίς να απαιτείται να επεμβαίνει κάθε φορά η αστυνομία και να δίνει κλήσεις, επιβαρύνοντας έτσι οικονομικά τους δημότες μας. Η Άρτα αξίζει να γίνει μια από τις όμορφες πόλεις της χώρας μας, φιλική και επισκέψιμη, και όλες οι ενέργειές μας στοχεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι βασικό να μπορούμε να κυκλοφορούμε στην πόλη μας ευχάριστα και ανεμπόδιστα. Είναι βασικό να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται εύκολα τα μνημεία της Άρτας και όχι να συναντούν μπροστά τους παράνομα σταθμευμένα οχήματα, τα οποία εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα αυτά. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τα μνημεία μας και να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης μας, και σ’ αυτό θα συμβάλλει η μελέτη αυτή διασφαλίζοντας την ελεύθερη κίνηση των πεζών στους πεζόδρομους της πόλης».      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]