Δημοσκοπήσεις Alco & Kapa-Research: Στήριξη κυβέρνησης, παραμονή στο ευρώ

Ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές τάσσονται οι Έλληνες. Όπως προκύπτει από πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.
Από τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, προκύπτει πως το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή. Παράλληλα, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, το 68,8% θεωρεί ως υπαρκτό τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος. Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.
Την ίδια στιγμή, μειώνεται το αίσθημα ελπίδας προς την κυβέρνηση (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) ενώ αυξάνεται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]