ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων:Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των 90 χρόνων από την Φυγή των Καππαδοκών

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, τα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λωζάνης με έδρα την Κωνσταντινούπολη και την Ομάδα Τέχνης  Α.Δ.Ω ( Το Ανατολικό της Δωδώνης),  διοργανώνει  μία σειρά εκδηλώσεων μνήμης προς τιμή των 90 χρόνων από την Φυγή των Καππαδοκών. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της ΠΕΚΣ ( Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων) ,ενώ η έκθεση με θέμα «οι δυο όχθες της Νοσταλγίας» τελεί υπό την αιγίδα του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης.Β) Χορωδιακή συνάντηση με θέμα «Μελωδίες χωρίς σύνορα» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ακαδημίας, στις 1/5/15 και ώρα 20.00.
Θα συμμετέχουν:a)Xoρωδία των Ανταλλαγέντων Λοζάνης της Κωνσταντινούπολης. β) Μικρασιατών Βέροιας. Γ) Λυκείου Ελληνί δων  Ιωαννίνων.
Γ)Θεατρική μουσική παράσταση στις 24/4/2015 και ώρα 20.30, (Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων),σε συνεργασία με το Πνευματικό κέντρο, με θέμα «Στο Γαλατά ψιλή βροχή» 
Μια παράσταση σαν  βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ’ ημάς ανατολής με συνταξιδιώτες στο τραγούδι και τα όργανα,  την   Θεοδοσία  Στίγκα ,  τον   Χάικ Γιαζιτζιάν  (ούτι), τον Μάνο Κουτσαγγελίδη  (κανονάκι), τον  Φώτη Τσορανίδη  ( κιθάρα)  και τον Πάνο Σκουρολιάκο στο θεατρικό μέρος, σε κείμενα των Νικηφόρου Ρωμανού, Νικήτα Χωνιάτη, Μιλτιάδη Χουρμούζη, Θέμη Πάνου και αφηγήσεις απλών ανθρώπων. Τραγούδια και κείμενα,   ακούγονται διαφορετικά σ αυτήν την παράσταση.  Στην Κωνσταντινούπολη  των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών,  στην κοσμοπολίτισσα  Σμύρνη,  αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο,  συναντώνται   ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες  δημιουργούν  μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε.    Μια  ωραία  βόλτα  σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ  ο Μάνος και ο Φώτης  μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και  αρμονικό μουσικό  μωσαϊκό.
        Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική  επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη  και της Νότας Μπενετάτου .
 Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς  που διανύουμε, ο Σύλλογός μας απαντά με πολιτισμό ως τη μοναδική πηγή ελπίδας του λαού μας, με σκοπό να αναζητήσουμε την αξία της ιστορικής μας μνήμης,στη ζωή μας σήμερα.

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και την Αγιοτόκο Καππαδοκία, με την παρουσία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Μάξιμου στο ταξίδι μας, αλλά στη συνέχεια και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίου, όπου θα λειτουργήσει σε  εκκλησίες στην Καππαδοκία  στις 13-14/6/2015.
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας να είστε κοντά μας. 


Η πρόεδρος                                                                                               το ΔΣ του Μικρασιατικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας
και η Οργανωτική ομάδα των εκδηλώσεων 

Αναστασία Παπάζογλου                                                                       Πρόεδρος Μικρασιατικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας                   
                                   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων,  την Παρασκευή 24/4/2015 σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων.
8.30: Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου βασιλείου.
10.30: κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του χωριού.
8.30μ.μ: Θεατρική μουσική παράσταση  «Στο Γαλατά ψιλή βροχή», που θα γίνει  σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων,  με μουσικές  γύρω από τη Μεσόγειο με τον γνωστό αρμένιο μουσικό Γιακιτζιάν Χάικ , στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων .                                                                                                          
 EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                                                                                                                                                                       
                                                                     Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας να παρευρεθείτε.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                     ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]