ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με θέμα την «αδράνεια» το φετινό TEDxAUEB στις 14 Μαρτίου

Μια ανατρεπτική προσέγγιση της λέξης «αδράνεια» επιλέγει να παρουσιάσει το φετινό «TEDxAUEB» που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαρτίου στο «Art Factory» στον Ταύρο.

Το «TEDxAUEB» που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από το φετινό θέμα «Αδράνεια» («Inertia») υπογραμμίζεται η σημασία της ατομικής πρωτοβουλίας.

«Στην ελληνική πραγματικότητα η λέξη αδράνεια είναι ταυτισμένη με την αρνητική της σημασία και πολλές φορές ταυτισμένη με την κωλυσιεργία. Οι ομιλητές του φετινού TEDxAUEB καλούνται να αναδείξουν την πολύπλευρη ερμηνεία της λέξης «αδράνεια» σε σχέση με τις ανθρώπινες καταστάσεις, μέσα από ένα πάντρεμα των νόμων της φυσικής με τις ανθρώπινες επιλογές και το κοινωνικό σύνολο. Οι ακροατές θα βρεθούν αντιμέτωποι με ουσιαστικά διλήμματα της προσωπικότητάς τους, καθώς θα τους παρουσιάζονται ιδέες και τρόποι επαναπροσδιορισμού ή εξέλιξης των επιλογών τους» σημειώνουν οι διοργανωτές στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι δύο πρώτοι ομιλητές που ανακοινώθηκαν είναι ο ποιητής και μεταφραστής, Νίκος Ερηνάκης, και ο διαφημιστής και μουσικός, Ρολφ Λέγκερ.

Χορηγός επικοινωνίας στο φετινό «TEDxAUEB» είναι το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται από την ιστοσελίδα http://2015.tedxaueb.com/
via:telalhs.blogspot.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]