ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Σ.Ε. σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News



Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. με έκπληξη έλαβε γνώση άρθρου του κ. Χάρη Καψάλη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του «ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News» στις 2 Μάρτη 2015. Στο εν λόγο δημοσίευμα ο κ. Καψάλης- με αφορμή την εκδήλωση της «Πίτας του Ηπειρώτη» στο Σ.Ε.Φ. την 1 Μαρτίου 2015 και με  πρόσχημα τις ενστάσεις του ως προς τη μαζικότητά  της- κατατείνει σε αήθη και αμετροεπή προσωπική επίθεση κατά του Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. και δι’ αυτού στο σύνολο του Δ.Σ  της Συνομοσπονδίας.
Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Καψάλη ότι η Π.Σ.Ε. είναι μια Συνομοσπονδία  που λειτουργεί- όπως οφείλει εξάλλου κάθε οργάνωση και συλλογική οντότητα- συλλογικά και όχι στη βάση του «ενός ανδρός αρχή». Αξιοποιώντας αυτή τη δημοκρατική κατάκτηση, που θέλει τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα (και ως προς το περιεχόμενο των διαφόρων εκδηλώσεών και σε σχέση με το πλαίσιο και τους τρόπους υλοποίησής τους), η Π.Σ.Ε. μεριμνά ώστε όλες της οι ενέργειες να αποτελούν προϊόν συλλογικής σκέψης. Δηλαδή ομόφωνης (όσο είναι δυνατόν) απόφασης και ομόθυμης δράσης όλων των μελών του Δ.Σ. και άλλων πολλών συμπατριωτών που μετέχουν στις διάφορες επιτροπές ανιδιοτελώς και ουδέποτε ενός ή μιας!
Με όσα προαναφέρθηκαν, δεν σημαίνει πως απαξιώνουμε την ιδιαίτερη προσωπική συνεισφορά κάθε μέλους χωριστά, και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Εφόρου Πολιτισμού, ο οποίος έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε., συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση του πολιτιστικού έργου της Συνομοσπονδίας γενικά αλλά και της "Πίτας του Ηπειρώτη" ειδικά, στον τομέα των καθηκόντων του. Απεναντίας, πρόσφατα μάλιστα, το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., με αφορμή το αριστουργηματικό αφιέρωμα στο  Θ. Αγγελόπουλο στα Γιάννινα και συνοψίζοντας τη γενικότερη προσφορά του, αναγνώρισε ομόθυμα και δημόσια την αξιοσύνη του κ. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, τον οποίο θεωρεί κεφάλαιο για την Συνομοσπονδία και για τον πολιτισμό στην Ήπειρο.
Από την άποψη αυτή, θεωρούμε απαράδεκτο ένας υπότροπος συκοφάντης όπως ο κ. Καψάλης (πέρσι δεν δίστασε να παραχαράξει και αφίσα της Π.Σ.Ε.) να προβαίνει σε επίθεση, με τρόπο αήθη για Ηπειρώτες, κατά του συνόλου των μελών της Π.Σ.Ε., απομονώνοντας με εμπάθεια και σε προσωπικό επίπεδο τη σκόπιμα εχθρική επιθετικότητά του. Εξάλλου, για την εκδήλωση αυτή κάθ’ εαυτήν δεν είπε λέξη ο κ. Καψάλης, πράγμα που μας γεγονός που μας οδηγεί να υποθέσουμε πως μάλλον του άρεσε. Στην Π.Σ.Ε. αισθανόμαστε περήφανοι για όλα όσα λέγονται και κυρίως πράττονται για το κοινό καλό, καθώς επίσης για όλους όσοι ανάμεσά μας αναλώνονται ανιδιοτελώς για να μπορούν άλλοι να ασκούν εύκολα κριτική (που βέβαια  είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι καλόπιστη.)

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]