ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας μας αφορά όλους




Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, ενός φαινομένου που κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια και στα σχολεία της χώρας μας, λαμβάνοντας –δυστυχώς- ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές, ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του. Αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο, που απαιτεί κοινή δράση αντιμετώπισης από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους θεσμούς.

Κάθε παιδί δικαιούται να πηγαίνει στο σχολείο με χαμόγελο και όρεξη και όχι με φόβο και θλίψη. Να αισθάνεται ισότιμο μέλος μιας χαρούμενης και δημιουργικής σχολικής κοινότητας, κι όχι να υφίσταται ψυχικούς εξευτελισμούς ή σωματική βία. 

Το υπαρκτό, πλέον, φαινόμενο της «ενδοσχολικής βίας», του «εκφοβισμού», του «bullying», με όποιο όνομα κι αν του δίνουμε, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη σιωπή, γιατί η σιωπή είναι αυτή που το συντηρεί. 

Οφείλουμε να δράσουμε συνολικά ως κοινωνία κατά αυτού του νοσηρού φαινομένου, που «σημαδεύει» τους ανθρώπους για όλη τους την ζωή, όχι αύριο, αλλά τώρα! 

Ας σταματήσουμε το Σχολικό Εκφοβισμό και την Επιθετικότητα όχι μόνο στα σχολεία, αλλά παντού. Όλοι μαζί μπορούμε και αξίζει να προσπαθήσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]