Ποιες είναι οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής;

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο από το χωριό ή την πόλη όπου κατοικούν, ωστόσο σύμφωνα με μία νέα έρευνα οι κάτοικοι της Βιέννης είναι αυτοί που απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αξιολογώντας μεταξύ άλλων το πολιτικό, πολιτισμικό, οικονομικό, κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, αλλά και την εκπαίδευση, τη στέγαση, την υγεία και τις μεταφορές, η πολυεθνική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Mercer παρουσίασε τη λίστα των πόλεων που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, ειδικά για εκείνους που εργάζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.

Πίσω από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, ακολουθεί η Ζυρίχη της Ελβετίας, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας, αλλά και το Βανκούβερ του Καναδά.

Την πρώτη δεκάδα των πόλεων με τις ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης κλείνουν το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη, η Κοπεγχάγη και το Σίδνεϊ, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 85η θέση, ανάμεσα σε 230 πόλεις.

Όσο για τις χειρότερες πόλεις του κόσμου για να ζει και να εργάζεται κανείς, ιδιαίτερα αν είναι στέλεχος κάποιας πολυεθνικής εταιρείας, αυτές περιλαμβάνουν τη Βαγδάτη του Ιράκ, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκί, το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, το Χαρτούμ του Σουδάν και την πρωτεύουσα του Τσαντ Τζαμένα.
πηγη tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]