ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο και Εκθεση ΜΚΟ στην Αρτα !!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΕΚΘΕΣΗ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Η μη-κερδοσκοπική οργάνωση Inter Alia (www.interaliaproject.com) διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Ένα Παιχνίδι Προκλήσεων» (Game of Challenges) μεταξύ 6-13 Μαΐου στο ορεινό χωριό Σκουληκαριά του δήμου Γ. Καραϊσκάκη. Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν 7 οργανώσεις από τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Εσθονία) ενώ οι δράσεις υποστηρίζονται κι από τους τοπικούς δήμους (Αρταίων & Γ. Καραϊσκάκη).

Το σεμινάριο κινείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: κρίση, κοινότητα, μάθηση. Οι τρεις θεματικές θεωρούνται στενά συνδεδεμένες τόσο μεταξύ τους όσο και με τη διαδικασία βιώσιμης, κοινωνικής αλλαγής. Το κάθε θέμα θα εξεταστεί μέσα από ποικίλες δραστηριότητες μη-τυπικής μάθησης (εργασία σε ομάδες, διαλόγους και παιχνίδια ρόλων, εμπειρική μάθηση κλπ) και σε διαφορετικά επίπεδα (τοπικό, εθνικό, Ευρωπαϊκό, παγκόσμιο). Όλες οι πληροφορίες για το έργο http://interaliaproject.com/news.php?id=108.

Κεντρική επιδίωξη είναι η βελτίωση της ατομικής δυνατότητας αντιμετώπισης κρίσεων των συμμετεχόντων μέσω της κινητοποίησης, ανάπτυξης και αξιοποίησης κοινοτήτων και της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Κόστη: Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετάβασης καλύπτονται από τους διοργανωτές. Μία συμμετοχή 30 ευρώ θα ζητηθεί από κάθε συμμετέχοντα.

Στις 10 Μαΐου και στο περιθώριο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα διοργανωθεί μία έκθεση μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων με τη συμμετοχή τοπικών και διεθνών φορέων (συλλόγων, σωματείων, ΜΚΟ). Η έκθεση θα διοργανωθεί στον δημοτικό κινηματογράφο «Ορφέας» στην Άρτα. Στόχος είναι η ανάπτυξη συμπράξεων και η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τις ευκαιρίες κινητικότητας, συμμετοχής και εκπαίδευσης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε νέους και σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις και να δηλώνουν συμμετοχή στη διεύθυνση info@interaliaproject.com.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο papakostas@interaliaproject.com ή στο 6980742148 (Νίκος Παπακώστας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]