Σοκ στην Ινδία από τις δηλώσεις βιαστών: « Όταν την βίαζαν, δεν έπρεπε να αντισταθεί» (εικόνες)

Η κάμερα του BBC μπήκε στις φυλακές όπου κρατούνται οι βαρυποινίτες, οι καταδικασμένοι σε θάνατο δράστες και οι βιαστές, και κατέγραψε τις σοκαριστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών του φονικού ομαδικού βιασμού της Ινδής φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο το 2012.

Το ντοκιμαντέρ «Η Κόρη της Ινδίας» που θα προβληθεί την Κυριακή από το BBC Four και το site του βρετανικού δικτύου δημοσίευσε μία πρόγευση για όσα πρόκειται να δουν οι τηλεθεατές.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 μία 23χρονη και ο φίλος της πήγαν σε σινεμά του Δελχί να δουν το «The Life of Pi» και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Εξι άνδρες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, ήταν ο οδηγός και οι άλλοι επιβαίνοντες.

Επιτέθηκαν ομάδικά στο ζευγάρι, ξυλοκόπησαν άγρια το νεαρό και βίασαν ομαδικά την φοιτήτρια, με έναν κάθε φορά να εναλλάσσεται στο τιμόνι όσο οι υπόλοιποι συνέχιζαν το φρικτό τους έργο. Η νεαρή κοπέλα στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε άγρια με τη χρήση ενός κομματιού ατσαλιού. Ο οδηγός του λεωφορείου, Μουκές Σιχ, μίλησε στην κάμερα του BBC με κάθε λεπτομέρεια για το γεγονός, αν και αρνήθηκε ότι ο ίδιος πήρε μέρος στον βιασμό, υποστηρίζοντας ότι εκείνος ήταν πάντα στο τιμόνι.

Στις 16 ώρες καταγραμμένου υλικού, δεν έδειξε ποτέ καμία μεταμέλεια, όπως αναφέρει το BBC: αντίθετα, προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν. «Μία αξιοπρεπής κοπέλα δεν κάνει βόλτες στις εννιά το βράδυ. Μία κοπέλα έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για το βιασμό από έναν άνδρα», όπως είπε. «Για τις κοπέλες είναι οι δουλειές του σπιτιού, όχι οι βόλτες σε ντίσκο και μπαρ τη νύχτα, κάνοντας λάθος πράγματα, φορώντας λάθος ρούχα.

Μόνο ένα 20% των κοριτσιών είναι καλό», όπως υποστήριξε, για να προσθέσει ότι ο... κόσμος «είχε το δικαίωμα να τους διδάξει ένα μάθημα» και μάλιστα θα έπρεπε να μην αντιδρούν. «Οταν την βίαζαν, δεν έπρεπε να αντισταθεί. Επρεπε να μείνει σιωπηλή και να το επιτρέψει. Τότε θα την παρατούσαν αφού τελείωναν μαζί της και θα έδερναν μόνο τον νεαρό», λέει χωρίς κανένα δισταγμό ο Μουκές Σιχ.

Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι δεν θεωρεί την δική του περίπτωση χαρακτηριστική, ούτε την τιμωρία του αποτελεσματική ώστε να αλλάξει κάτι στην Ινδία: «Η θανατική ποινή θα κάνει χειρότερα τα πράγματα για τις κοπέλες. Τώρα όταν τις βιάζουν δεν θα τις παρατάνε, όπως πριν. Θα τις σκοτώνουν. Πριν, θα τις βίαζαν και θα έλεγαν "Παρατήστε την, δεν θα το πει σε κανέναν".

Όπως λέει η δημοσιογράφος, του διάβασε αναλυτικά όλα τα φρικτά τραύματα που τελικά την οδήγησαν να καταλήξει στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να εντοπίσει μία μικρή έστω ένδειξη μεταμέλειας, αλλά δεν υπήρξε τίποτε.

Ενας άλλος βιαστής που κρατείται για βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού, ο Γκαουράβ, μίλησε επί τρεις ώρες στην κάμερα περιγράφοντας με κάθε φρικτή λεπτομέρεια όσα έκανε. Πώς έβγαλε τα εσώρουχα του παιδιού αφήνοντας το φόρεμα, πώς την έκλεισε το στόμα με το χέρι αφήνοντας την μύτη για να αναπνέει, πώς έβλεπε τα έντρομα μάτια του να τον κοιτάζουν.

Με κάθε άνεση περιέγραψε ότι «δεν μπορούσε καν να καταλάβει τι έμπαινε» στο σώμα της, ενώ μισοχαμογελούσε νευρικά, ίσως λόγω της κάμερας, όπως λέει η δημοσιογράφος.

«Ηταν ένα ζητιανάκι. Η ζωή της δεν έχει καμία αξία», όπως είπε. Εάν το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι κάστες και το γεγονός ότι υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που οι ίδιοι οι Ινδοί θεωρούν ότι δεν έχουν καμία αξία, η νοοτροπία που θέλει τις γυναίκες κατώτερες ήδη από τη γέννα και υποχρεωμένες να ακολουθούν τις εντολές και τους περιορισμούς των ανδρών είναι παρούσα σε όλο το φάσμα της ινδικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ενός από τους δικηγόρους των βιαστών, που παραδέχεται ευθέως ότι «στην κοινωνία μας δεν επιτρέπουμε ποτέ στις κοπέλες να βγαίνουν από το σπίτι μετά τις 6.30, τις 7.30 ή τις 8.30, συνοδευόμενες από άγνωστο ... Μιλάτε για τους άνδρες και τις γυναίκες σαν να είναι φίλοι. Συγγνώμη, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία μας. Έχουμε τον καλύτερο πολιτισμό και στον πολιτισμό μας δεν υπάρχει θέση για μία γυναίκα».

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]