Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι των συνταξιούχων

Παντού υπάρχει ένας μύθος. Ένας από αυτούς αποκαλύπτεται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία για το πλήθος και το ύψος των συντάξεων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα.Οπως αναφέρει το asfalisinet.gr,μπορεί η χώρα να κατηγορείται ως «συνταξιοδοτικός παράδεισος» αλλά οι αριθμοί δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα. Μια εικόνα που δείχνει ότι στο συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι και είναι πολύ άνισα δεδομένο στο τομέα των παροχών συντάξεων και στα όρια συνταξιοδότησης.
Ετσι αποδεικνύεται τα «ευγενή» ασφαλιστικά ταμεία δεν ήταν καθόλου μύθος, και οι συνταξιούχοι τους καλοπληρωμένοι ακόμα και σε περιόδους κρίσης . Επιπλέον είναι και η πλειοψηφία αυτών που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από τα 60 χρόνια.!
Δείτε τι χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ», που αφορά στις συντάξεων :

« Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 €. (σταθερό όριο σχετικής φτώχειας του 2013 από ΕΛΣΤΑΤ).
Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου το 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ και αφαιρουμένων των κρατήσεων και της περίθαλψης το τελικό ποσό πέφτει σε αρκετές περιπτώσεις και κάτω από τα 700 ευρώ. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ!
Επίσης το 85,6% των συνταξιούχων είναι άνω των 61 ετών ειδικά στη γήρατος το ποσοστό είναι 89,4%»
Αν κάνουμε μια ανάλυση αυτών των ευρημάτων , το 45% κάτω από το όριο φτώχιας είναι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, όπως το ξέραμε από παλιά και πριν ενταχθούν σε αυτό τα ευγενή ταμεία, των ΔΕΚΟ των Τραπεζών , του δημοσίου .
Το 85% των άνω των 61 ετών επίσης αντιπροσωπεύει κυρίως συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και το 15% κάτω των 60 ετών τα λεγόμενα «ευγενή» ασφαλιστικά ταμεία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]