Καθυστέρηση 2 εβδομάδων στο άνοιγμα των ξενοδοχείων φέτος στην Ελλάδα

Με καθυστέρηση δυο εβδομάδων αναμένεται το μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων στην Ελλάδα εφέτος, που χρονικά τοποθετείται στα τέλη Απριλίου αρχές Μαΐου, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.

Η συνήθης πρακτική, όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια ήταν τα ξενοδοχεία να ανοίγουν αρχές Απριλίου για να εξυπηρετούν τους επισκέπτες του Πάσχα, ενώ εφέτος ο κύριος όγκος των ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο τέλος του μήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος , ξενοδόχος και ο ίδιος, ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πράγματι και οι ξενοδοχειακές μονάδες των Ιονίων Νήσων ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμες, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που εμπόδισαν τις εργασίες στις υποδομές. Ωστόσο εκτιμά ότι η περίοδος του Πάσχα θα είναι πολύ καλή για τα νησιά του Ιονίου. Μάλιστα σήμερα στην Κεφαλονιά αναμένεται και η πρώτη προσγείωση για εφέτος της Easy Jet και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί ειδικές εκδηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι η περυσινή δυναμική συνεχίζεται και φέτος, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για τα περιστατικά των επεισοδίων, που είχαν 2 και πλέον χρόνια να εμφανιστούν στην Αθήνα. Η μετάδοση νέων αρνητικών μηνυμάτων στο εξωτερικό μπορεί άμεσα να προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό της Αθήνας για ακόμη μια φορά, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, ο κ. Ρέτσος επανέλαβε τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για μεγαλύτερη άνοδο των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο ενθουσιασμός που υπήρχε την ίδια περίοδο με πέρυσι δεν υπάρχει εφέτος.
 ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]