Στο 20% των παγκόσμιων αερο-ασφαλίστρων το κόστος της μοιραίας πτήσης

Η Allianz υπολογίζει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καταβάλουν 300 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις και άλλα έξοδα που αφορούν την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις. Αυτό το ποσό δίνει μια πρώτη κατεύθυνση στις πάνω από 30 ασφαλιστικές που θα μοιραστούν το κόστος του δυστυχήματος.

Η αρχική εκτίμηση της Allianz αντιστοιχεί στο 20% των παγκόσμιων ασφαλίστρων για αεροσκάφη (1,5 δισ. δολάρια) και περιλαμβάνει την απώλεια του αεροσκάφους (6,5 εκατ. δολάρια), τις προσπάθειες αποκατάστασης, τα νομικά έξοδα και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Οι ασφαλιστικές είθισται να υπολογίζουν τις ζημιές συντηρητικά, λαμβάνοντας υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερα έξοδα, με βάση την πληροφόρηση που διαθέτουν αλλά και την εμπειρία του παρελθόντος.

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς, το ποσό λοιπον θα μπορούσε να ανέβει ή να πέσει» δήλωσε στέλεχος που ασχολείται με την υπόθεση, κι επισήμανε πως οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να δώσουν εκτιμήσεις. «Η απόφαση είναι της Allianz, καθώς είναι η κύρια ασφαλιστική» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η μερίδα του λέοντος, πάντως, θα πάει στις οικογένειες των 144 επιβατών. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μήνες, παρότι οι ασφαλιστικές επιδιώκουν συνήθως εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα για το μερίδιο των συνασφαλιστών της Germanwings στις ζημιές δίνουν 10% στην Allianz, 11% στην AIG και 7% στη Swiss Re. O oίκος A.M. Best δήλωσε ότι οι ζημιές της Germanwings θα απορροφηθούν και από την αγορά των Lloyd’s.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]