ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

(ΚΟΣΜΟΣ)Κατασχέθηκαν 7.600 ρολά χαρτιού τουαλέτας με το «πρόσωπο» του ηγέτη του Χονγκ Κονγκ

Περισσότερα από 7.500 ρολά χαρτιού τουαλέτας που «κοσμούνταν» από το πρόσωπο του κινεζόφιλου διοικητή του Χονγκ Κονγκ, Λέουνγκ Τσουν-γινγκ, να κάνει μια σειρά αστείων μορφασμών, κατάσχεσαν οι Αρχές της Κίνας.

Τα χαρτιά τουαλέτας, μαζί με 20.000 συσκευασίες χαρτομάντιλων, είχαν παραχθεί για λογαριασμό του Δημοκρατικού Κόμματος του Χονγκ Κονγκ και θα πωλούνταν την επόμενη εβδομάδα σε ένα μεγάλο πανηγύρι για τον εορτασμό του κινεζικού νέου έτους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, που είναι η μεγαλύτερη φιλοδημοκρατική δύναμη στο Χονγκ Κονγκ, σχεδίαζε να πουλήσει τα χαρτιά υγείας και τα χαρτομάντιλα σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του.

«Πιστεύω πως η κινεζική κυβέρνηση απλώς θέλει να καταπιέσει όλες τις διαφορετικές απόψεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της παράταξης, Λαμ Τσέουκ-τινγκ, προσθέτοντας πως τα προϊόντα κατασχέθηκαν ενώ βρίσκονταν σε ένα εργοστάσιο.

«Τα προϊόντα μας είναι απλώς ένα αστείο, που δε συνιστά καμία απειλή για την αποκαλούμενη ‘εθνική ασφάλεια’», προσέθεσε, καταγγέλλοντας την κίνηση των κινεζικών Αρχών ως «παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης».

Τόνισε δε πως οι ακτιβιστές ήδη επεξεργάζονται ένα εναλλακτικό σχέδιο ώστε να διασφαλίσουν πως τα προϊόντα τους θα βγουν στην αγορά. Συμπλήρωσε πάντως ότι το κόμμα περιμένει ζημίες της τάξης των 33.000 δολαρίων από τις απολεσθείσες πωλήσεις και την προκαταβολή που είχε δώσει στον παραγωγό.

Το Πεκίνο έχει αποφασίσει πως το 2017 οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ θα έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν τον νέο ηγέτη τους, όμως η λίστα των υποψηφίων θα καταρτιστεί από την ίδια την κινεζική κυβέρνηση.
πηγη skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]