Telegraph: Δείτε που μένει ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα

Τον τόπο διαμονής του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη εντόπισε και πρόβαλλε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνα Τσε Γκεβάρα.

Ο απεσταλμένος της εφημερίδας Νικ Σκουάιρς τράβηξε φωτογραφίες της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το σπίτι του Τσίπρα βρίσκεται σε μια απλή συνοικία, ανάμεσα σε σπίτια άλλων Ελλήνων εργαζομένων που «έχουν γονατίσει από το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλεται από τους πιστωτές της χώρας».

«Ο κ. Τσίπρας ζει με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επτά ορόφων, όπου η πίσω πλευρά της βλέπει σε ένα ξέφωτο με σκουπίδια και περιβάλλεται από δυο εγκαταλελειμμένα σπίτια» γράφει ο ρεπόρτερ και συνεχίζει την περιγραφή του:

«Στη στέγη ενός σπιτιού, στον απέναντι δρόμο, δύο άντρες καθάριζαν τους περιστερώνες, καθώς τα περιστέρια φτερούγιζαν γύρω τους. Στο τέλος του δρόμου, οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με γκράφιτι, ενώ ένας σωρός από παλιές σκαλωσιές έχει εγκαταλειφθεί ανάμεσα σε αγριόχορτα και υπάρχει μια χαλασμένη τηλεόραση πεταμένη στο πεζοδρόμιο. Υπάρχει μια μικρή θέα του Παρθενώνα και του λιμανιού του Πειραιά».

Ο Σκουάιρς υποστηρίζει ότι η γειτονιά αντανακλά την ταπεινή καταγωγή του Τσίπρα και επισημαίνει τη μαχητικότητά του για τα δικαιώματα των φτωχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]