Πέντε superfoods για υγεία… τσιμέντο!

Κάποιες τροφές είναι γευστικές, ωφέλιμες και η συνεπής κατανάλωσή τους μας οδηγεί σε καλύτερη υγεία και ευεξία.

Γύρη μελισσών

Παρέχοντας σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, των βιταμινών του συμπλέγματος Β, των αντιοξειδωτικών και των αμινοξέων, η γύρη μελισσών δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις.

Αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή που καταναλώνεται ιστορικά για να αυξήσει την ενέργεια και τη ζωτικότητα και να προωθήσει την ανάπτυξη, ενώ μπορεί να δράσει και ως αγωγή σε περίπτωση εποχικών αλλεργιών. Έχει έντονη, γλυκόπικρη γεύση, θυμίζει μέλι και διαφέρει ανάλογα με το φυτό από το οποίο προέρχεται. Αν αναρωτιέστε πώς θα τη βάλετε στη διατροφή σας, ξεκινήστε από τα smoothies και το γιαούρτι, δίνοντάς τους άλλη διάσταση.

Σπόροι Κία

Αποτελούν τη δεύτερη φυτική πηγή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μετά το λιναρόσπορο, ενώ είναι πλούσιοι σε φυτικές πρωτεΐνες και συνιστούν εξαιρετική πηγή αμινοξέων, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Οι ιθαγενείς στην Αμερική τους χρησιμοποιούσαν για περισσότερη ενέργεια με διάρκεια και σήμερα καταναλώνονται ωμοί, αφού τους μουλιάσουμε σε νερό. Τα οφέλη τους επεκτείνονται και στο έντερο και σε αντίθεση με το λιναρόσπορο, δεν χρειάζεται να τους αλέσετε για να λάβετε τη διατροφική τους αξία.

Σπόροι κάνναβης

Οι «πονηροί» αυτοί σπόροι δεν θα σας φέρουν εύθυμη διάθεση, όπως φαντάζεστε, αλλά θα σας γεμίσουν με πρωτεΐνη και τα απαραίτητα αμινοξέα, με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και γάμμα λινολεϊκό οξύ (GLA), ένα ωμέγα-6 λιπαρό οξύ που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, τη διατήρηση της υγείας των οστών και την απώλεια βάρους. Έχουν κρεμώδη υφή και ήπια γεύση με άρωμα χόρτου, που ταιριάζει τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα, και μπορείτε να τους πασπαλίσετε στα smoothies, τα δημητριακά σας, τη σαλάτα κ.ο.κ.

Προτιμήστε να τους καταναλώνετε ωμούς για να διατηρήσετε την ακεραιότητα των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων τους και φυλάξτε τους στο ψυγείο.

Goji berries

Από τις πιο θρεπτικές, διαθέσιμες τροφές, τα goji berries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνη C για τόνωση του ανοσοποιητικού, βήτα-καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό και μας χαρίζουν απλόχερα τις αντιγηραντικές ιδιότητές τους, καθώς ενισχύουν την άμυνά μας.

Έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ στην ασιατική βοτανική ιατρική για χιλιάδες χρόνια, για τη διατήρηση της νεότητας και της ευεξίας και η γεύση τους παρ' όλο που είναι περίεργη, συνηθίζεται εύκολα.

Καταναλώνοντας 30 γραμμάρια goji berries την ημέρα, θα καταφέρετε να ωφεληθείτε στο έπακρον από όλα τα θρεπτικά τους συστατικά και μπορείτε να τα προσθέσετε κι αυτά σε smoothies, στο μούσλι ή να αναμείξετε τη σκόνη τους με νερό και να πιείτε στην υγειά σας!

Ρόδι

Να και κάτι που μπορεί να υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας, αλλά να παίζει... διακοσμητικό ρόλο. Μεταφέρετέ το από τη φρουτιέρα στο πιάτο σας, ενισχύοντας τη μακροζωία και τη γονιμότητά σας και λαμβάνοντας τα αντιοξειδωτικά του, τα οποία θα κρατήσουν τον οργανισμό σας μακριά από τη γήρανση και τη φθορά.

Τα ρόδια έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μέταλλα και αμινοξέα και είναι ό,τι πρέπει για να τα προσθέσετε στη σαλάτα ή το γιαούρτι σας, για να πιείτε το χυμό τους ή να γαρνίρετε ένα πιάτο.
dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]