Σε κλοιό χιονιά ξανά η Ελλάδα -Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Διάλειμμα ήταν και πάει. Ο ήλιος και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες από τη Δευτέρα δίνουν ξανά τη θέση τους στο χιονιά και το τσουχτερό κρύο, αφού νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από τα βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλια, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές. σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νοτιά από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 5 έως 10 βαθμούς. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά. εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]