(ΚΟΣΜΟΣ)Δήλωση σοκ από τον Ρώσο υπουργό άμυνας για τις ΗΠΑ και την Ουκρανία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ρωσία: «Δεν θα επιτρέψουμε  σε άλλες χώρες να κερδίσουν «στρατιωτική υπεροχή πάνω σε εμάς»

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε σήμερα  Παρασκευή, ότι  «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε άλλες χώρες να αποκτήσουν στρατιωτική υπεροχή πάνω της, και υποσχέθηκε να εκπληρώσει ένα σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ .

«Το έργο που μου ανατέθηκε από τον πρόεδρο, για να  αποτρέψω την στρατιωτική υπεροχή (άλλων) πάνω από την Ρωσία, θα πρέπει να εκπληρωθεί  άνευ όρων», δήλωσε ο  Σοϊγκού, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η κίνηση του ρώσου υπουργού αιφνιδίασε προς το παρόν, την δύση για την ωμή ειλικρίνεια που κρύβει μέσα της, αλλά και για τις προθέσεις της Ρωσίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Σοιγκού έγινε δέκτης σημαντικών πληροφοριών, οι οποίες αναφέρουν την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με νατοϊκά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Τα συστήματα αυτά θα εισέλθουν εντός του ουκρανικού εδάφους, μαζί  με αρκετούς εκατοντάδες επιπλέον άνδρες της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας Akademi.

Αυτό γεγονός σε συνδυασμό με την μετακίνηση μεγάλου όγκου δυνάμεων όπως είναι η δύναμη  ταχεία επεμβάσεως   στις χώρες της βαλτικής, αλλά και η ενίσχυση του πολωνικού στρατού, με νέα πυραυλικά συστήματα και νατοϊκά στρατεύματα, αποτελούν ένα πάρα πολύ ισχυρό εκρηκτικό μίγμα στην περιοχή αυτή. Ήδη ο πολωνικός στρατός ανακοίνωσε την αύξηση της  εκπαίδευσης περισσοτέρων  από 12.000 εφέδρων, καθώς και την αύξηση  της συχνότητας διεξαγωγής  στρατιωτικών ασκήσεων κατά 30%, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Πολωνίας  Tomasz Semonyak.

Προφανώς σύμφωνα με τα συμφραζόμενα του ρώσου ΥΠΑΜ,  ο ρωσικός στρατός θα προβεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε  αθρόες «μετακινήσεις» επίλεκτων στρατευμάτων, πυραυλικών συστημάτων, και πολεμικών αεροσκαφών ,  σε περιοχές εγγύς των ουκρανικών συνόρων.

Επίσης ο ρωσικός τύπος αναφέρει την ιδιαίτερη «ανησυχία» που εμφανίζεται και στην περιοχή των δημοκρατιών του Καυκάσου, μια περιοχή που δρουν οι σκληροτράχηλοι τσετσένοι αντάρτες, οι πιο αδίστακτοι σε όλον τον κόσμο.

Κανείς δεν γίνεται να αμφισβητήσει τις  σημερινές δηλώσεις του ρώσου υπουργού άμυνας , ενός σκληροτράχηλου αξιωματικού ταταρικής καταγωγής, ο οποίος κέρδισε το πόλεμο της Τσετσενίας πριν από 14 χρόνια.

Ο Σ. Σοιγκού έως σήμερα ήταν μετρημένος στις δηλώσεις του, στις ανακοινώσεις του, και γενικά στην στάση του, άρα δεν γίνεται ξαφνικά να άλλαξε κάτι στον ίδιο, παρά μόνο σε αυτά που γνωρίζει ότι «έρχονται»……

 pentapostagma.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]