Ξανθός: Καταργείται το 5ευρο στα νοσοκομεία, το 1 ευρώ στις συνταγές, προσλήψεις στο ΕΣΥ

Την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, του 1 ευρώ στις συνταγές και τη στοχευμένη ενίσχυσή του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό προαναγγέλλει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 

«Η συμμετοχή μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι προφανώς μεγάλη τιμή αλλά και επιλογή τεράστιας ευθύνης σε πολύ κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία , τη χώρα και τη δημόσια περίθαλψη. Έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για επείγουσα αντιμετώπιση της υγειονομικής φτώχειας, για καθολική και χωρίς εξαιρέσεις πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τη νοσηλεία που έχουν ανάγκη» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Ταυτόχρονα απαιτούνται μέτρα άμεσης ανακούφισης των ασφαλισμένων με κατάργηση των χαρατσιών (5 ευρώ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, 1 ευρώ ανά συνταγή) και μείωση της επιβάρυνσης τους στην αγορά φαρμάκων. Για να υπάρξει όμως μια αισθητή βελτίωση στο Σύστημα Υγείας, χρειάζεται στοχευμένη ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό, γιατί όλες οι δομές υγείας -ιδιαίτερα στην επαρχία- υπολειτουργούν και αδυνατούν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Πάνω απο όλα όμως απαιτείται μια ριζική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, με άρση της κομματοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της προκλητής ζήτησης, της σπατάλης και της διαφθοράς» πρόσθεσε ο υπουργός. 
Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]