ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ χαιρετίζει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που εκφράστηκε ανάγλυφα μέσω του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ, αν και δεν κατήλθε σε αυτές τις εκλογές, έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τους αγώνες του εδώ και μια πενταετία, ώστε να αναδείξει σε κυρίαρχο λαϊκό αίτημα τη συντριβή των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας σε νέες βάσεις δημοκρατίας, ελευθερίας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τα πολιτικά ανδρείκελα της τρόικας και των οικονομικών ολιγαρχών, που εφάρμοσαν τις πιο βάρβαρες αντιλαϊκές και κοινωνικά καταστροφικές πολιτικές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Η συντριβή των δυνάμεων που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των μνημονίων και της υποταγής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ) δημιουργεί νέους ευνοϊκούς συσχετισμούς για πολιτικές ανακατατάξεις υπερ των δυνάμεων που αγωνίζονται για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μεγάλη ιστορική νίκη της Αριστεράς και στέλνει ηχηρό μήνυμα στο κυρίαρχο ιδεολογικό μπλοκ του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Στο αποτέλεσμα αυτό, καθρεφτίζεται το παλλαϊκό αίτημα για άμεση ανατροπή των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών ακραίας λιτότητας στη χώρα μας. Η μη επίτευξη ισχυρής αυτοδυναμίας ωστόσο, καταδεικνύει την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές συμμαχίες, οι οποίες θα του επέτρεπαν να απευθυνθεί σε ακόμη μεγαλύτερο μέρος των χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές από ακόμα ισχυρότερη θέση.

Η ανάδειξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε τρίτο κόμμα, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιφασιστικού μετώπου, το οποίο θα δρα σε πολιτικό, κινηματικό και κοινωνικό επίπεδο, αποκόπτοντας τον ομφάλιο λώρο των νεοναζί με τα φτωχά και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα.

Το υπερπροβεβλημένο Ποτάμι, επιτελεί το ρόλο ενός ακόμη συστημικού αναχώματος. Εκτιμούμε ότι τα σχετικά υψηλά του ποσοστά δεν αντικατοπτρίζουν ένα ανοδικό κοινωνικό ρεύμα με συγκεκριμένα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Τα χαμηλά ποσοστά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, παρότι εν μέρει δικαιολογούνται από τον διπολισμό εν όψει εκλογών, θα πρέπει να προβληματίσουν, καθώς καταδεικνύουν μία εμφανή τάση περαιτέρω συρρίκνωσης ιστορικών ιδεολογικών ρευμάτων της αριστεράς.

Ο ρόλος που καλείται να παίξει το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, ως πρωτοπόρο κομμάτι του λαϊκού κινήματος το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι σαφής. Επιμένουμε μαχητικά στην αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων μας, πιστεύοντας ότι η άμεση ικανοποίησή τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας σε νέες ανθρωποκεντρικές βάσεις και την επανάκτηση θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων που εκχωρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο όνομα των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας. Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση της χώρας μας βρίσκονται πλέον αντιμνημονιακές δυνάμεις, αναβαθμίζει την θέση από την οποία διεκδικούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ωστόσο, η οδυνηρή καθημερινότητα των συμπολιτών μας συνεχίζεται και δεν αναμένεται να βελτιωθεί ουσιαστικά παρά μόνο μέσα από την κλιμάκωση του πολυμέτωπου καθημερινού αγώνα μας.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα στηρίξει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, κάθε πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης που θα προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα έναντι αυτών της οικονομικής ολιγαρχίας.

Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τις αριστερές δυνάμεις της χώρας αλλά και της Ευρώπης, να δημιουργήσουν ένα πλατύ ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο και να αναδειχθούν ως η μοναδική εναλλακτική διέξοδος από ένα σύστημα που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Καθήκον μας να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή, προχωρώντας αταλάντευτα στην οικοδόμηση της νέας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας την οποία οραματιζόμαστε και για την οποία παλεύουμε.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!
26-01-15, Η Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]