Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου έφερε στην Ελλάδα τη μέθοδο Floortime από τις ΗΠΑ

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου έφερε στην Ελλάδα τη μέθοδο Floortime από τις ΗΠΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι η εκπαίδευση στη μέθοδο Floortime με εισηγητή τον Tim Bleecker, συνιδρυτή του Floortime Center των ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να ακούσουν από τον Tim Bleecker τις τεχνικές Floortime με τις οποίες οι ειδικοί μπορούν να ακολουθούν και να διεγείρουν τα συναισθηματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, να εξερευνούν τις ιδέες του και να προκαλούν το παιδί να κάνει επαφή με τους γύρω του, να γίνει δημιουργικό, αυθόρμητο και να κατακτά όλο και περισσότερο διάφορες κοινωνικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δεξιότητες.

Οι τεχνικές του μοντέλου Floortime, που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από τον  Dr. Stanley Greenspan, βοηθούν το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και να εξασκεί δεξιότητες σκέψης, εμπλοκής με τον άλλον, αλληλεπίδραση, συμβολική και λογική σκέψη. Ιδιαίτερα αποτελέσματική είναι η εφαρμογή της μεθόδου στην εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη συνεχιζόμενη εξειδικευμένη εκπαίδευση με επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]