(ΚΟΣΜΟΣ)Γραφεία τελετών αρνούνται να παραλάβουν τη σορό του δράστη της ομηρίας στο Σίδνεϊ

Οι συγκλονιστικές στιγμές της ομηρίας με δράστη τον 49χρονο Μαν Χαρόν Μονίς σε καφετέρια του Σίδνεϊ έληξαν με την παρέμβαση της αστυνομίας της Αυστραλίας, ωστόσο, η υπόθεση δεν φαίνεται να τελειώνει ακόμα.

Σύμφωνα με τον Independent η σορός του Ιρανού που ήταν διαταραγμένος και έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, δεν γίνεται δεκτή από τους Αυστραλούς μουσουλμάνους διευθυντές γραφείων τελετών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών αρνούνται να παραλάβουν το άψυχο σώμα του Μονίς και να προχωρήσουν στον ενταφιασμό του.
Αντιθέτως, προτείνουν να «το πετάξουν στο βρωμόσπιτό του»!

Η σορός του 49χρονου, από τα πυρά του οποίου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι στο εσωτερικό του καφέ έπειτα από ομηρία 16 ωρών, πρόκειται να είναι διαθέσιμη για ταφή πριν τα Χριστούγεννα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας νεκροτομής.

Όπως δήλωσε ο Αμίν Σαγέντ, διευθυντής γραφείου τελετών, όμως, στην εφημερίδα: «Δεν ενδιαφερόμαστε για εκείνον. Δεν τον γνωρίζουμε. Πετάξτε το σώμα του στο βρωμόσπιτό του. Κανείς δεν πρόκειται να τον θάψει, κανένα μουσουλμανικό γραφείο τελετών δε θα τον αναλάβει. Μπορούν να τον πετάξουν ακόμα και στη θάλασσα».
Ο Σαγέντ, μάλιστα, χαρακτήρισε τον Μονίς «απάνθρωπο» και τόνισε πως ούτε για 3 εκατ. δολάρια δε θα τελούσε την κηδεία του.

Βέβαια, ο Μονίς μπορεί να ταφεί μυστικά σε ανώνυμο μνήμα, αλλά αν δεν ζητήσει κάποιος συγγενής τη σορό του τότε το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει τον ενταφιασμό του όπως σε όλους τους νεκρούς που παραμένουν δίχως αναγνώριση στο νεκροτομείο.

Την ίδια ώρα, και άλλα γραφεία τελετών κρατούν αποστάσεις από τον εξτρεμιστή, υποστηρίζοντας ότι παρότι το Κοράνι ορίζει ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να ενταφιάζονται σύμφωνα με τη θρησκεία, δεν επιθυμούν να αναλάβουν τον ενταφιασμό του.

πηγη karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]