ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η άκρατη ελληνική λιτότητα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα έχουν επιδεινώσει την φτώχεια και την ανισότητα, ενώ υπονομεύουν και την δημοκρατία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, αναφέρει η ιστοσελίδα telesurtv.net.
Συγκεκριμένα τα αμφιλεγόμενα μέτρα λιτότητας, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και τέσσερα χρόνια, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού, σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσε η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH).

«Οι μαζικές περικοπές στην απασχόληση στον δημόσιο τομέα και η αδυναμία για την αντιμετώπιση των βασικών κοινωνικών αναγκών που προκύπτουν από την κρίση, έχουν πυροδοτήσει μια απότομη αύξηση της ανεργίας … (IT). Αυτή πολιτική επιδείνωσε επίσης τις προϋπάρχουσες ανισότητες, με τις ευάλωτες κατηγορίες να πληρώνουν το υψηλότερο μερίδιο , την μειωμένη την πρόσβαση στην εργασία και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας », αναφέρει σε ανακοίνωση της η FIDH, σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού.

Ο πρόεδρος της FIDH Karim LAHIDJI είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «θυσιάσει σχεδόν τα πάντα» για να ικανοποιήσει τους δανειστές και να βελτιώσει την επιδεινούμενη οικονομία της χώρας, ξεχνώντας την επιβίωση του ελληνικού λαού.
«Αν δεχτούμε ότι εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απαιτούν εξαιρετικές απαντήσεις, η μέθοδος των πολιτικών που υιοθετήθηκαν και εφαρμόζονται στο πλαίσιο αυτό, σαφώς δεν σέβονται τα διεθνή πρότυπα», δήλωσε ο LAHIDJI.

Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της λιτότητας εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι εκτεταμένες περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων, αποτελούν μία από τις αμφιλεγόμενες συνθήκες που αφορούν τα περίφημα διεθνή πακέτα διάσωσης.

Σύμφωνα με την FIDH, οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι Έλληνες έχουν επηρεαστεί περισσότερο αρνητικά από την λιτότητα, ενώ η ανισότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη.
«Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε μετά τον Φεβρουάριο του 2012 (όταν το δεύτερο πακέτο διάσωσης ήταν υπό διαπραγμάτευση) κατά 22 τοις εκατό για όλους τους εργαζόμενους ηλικίας άνω των 25, και 32 τοις εκατό για κάτω των 25 ετών, ενώ οι μεταρρυθμίσεις με στόχο να καταστήσουν την αγορά εργασίας πιο « ευέλικτη »μείωσαν σημαντικά την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων », καταλήγει η έκθεση της FIDH .

Η ομάδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική οικονομικής λιτότητας «υποσκάπτει» τα ελληνικά πολιτικά δικαιώματα, με εξαίρεση τον πληθυσμό από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η νέα έκθεση έρχεται εν μέσω φόβων μιας ανανεωμένης πολιτικής κρίσης στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η FIDH δεν είναι η πρώτη ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου . Στα τέλη του 2013 η οργάνωση Oxfam εξέδωσε την δική της καταδικαστική έκθεση η οποία προειδοποιεί ότι περίπου 25 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τα εισοδήματα τους και θα φτωχύνουν σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2025, αν η πολιτική της άκρατης λιτότητας δεν αναστραφεί .

Ενώ η έκθεση της FIDH ρίχνει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην ελληνική κυβέρνηση, η ίδια υποστηρίζει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραβιάζουν τις «υποχρεώσεις» που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο κατά την διαπραγμάτευση με τα «δρακόντεια» μέτρα διάσωσης.
«Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν τυχόν οι ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητήθηκαν ποτέ στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων «διάσωσης» της χώρας, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της FIDH Δημήτρης Χριστόπουλος.
«Αντίθετα, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φαίνεται ότι απλώς θεωρούνται ως αποδεκτή παράπλευρη απώλεια σε ένα ευρύτερο διαχείρισης κρίσεων, ή ως μια καλά ορθή απάντηση στο« ελληνικό πρόβλημα ». Αυτό είναι απλά απαράδεκτο », πρόσθεσε ο Χριστόπουλος.

Η ίδια η έκθεση δόθηκε στην δημοσιότητα από την FIDH και την ελληνική θυγατρική της, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).
«Η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική αγνοούν κατάφωρα τις καταστροφικές κοινωνικές επιπτώσεις τους, και οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να παρέχουν την απαιτούμενη κοινωνική στήριξη», δήλωσε ο επικεφαλής ΕΕΔΑ Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.
Σύμφωνα με κοινωνική ανάλυση στο pentapostagma.gr, βασιζόμενη στο πλήθος των άρθρων μας, το πρόβλημα όχι μόνο στην χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπη θυμίζει τον μεσοπόλεμο του 1930. Εάν σε όλα αυτά συνδυάσουμε και το συνεχώς διογκούμενο κλίμα εναντίον του εξισλαμισμού της Ευρώπης , σε μία πρωτοφανή επίθεση του Ισλάμ παρόμοια με τον 8ο αιώνα , τότε η κατάσταση είναι απλά ζοφερή και άκρως επικίνδυνη. Η πολιτική ελίτ στις Βρυξέλλες κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου». Η Ελλάδα πάντοτε στην ιστορία της δίδασκε ότι ο άνθρωπος και ο πολιτισμός γύρω από τον άνθρωπο, αποτελούν το μεγαλύτερο διακύβευμα. Τα λεφτά , η πολιτική, το συμφέρον, οι αγωγοί, και άλλα ανούσια «δώρα», σε περίπτωση ενός μεγάλου πολέμου δεν θα αποτελούν τίποτα . Ας το καταλάβουν τελικά οι ευρωπαίοι , οι οποίοι ξεχνούν τις πανανθρώπινες αξίες που πιθανόν γαλουχήθηκαν και αυτοί στα δικά τους πανεπιστήμια. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας αν και μικρή θα ταρακουνήσει την Ευρώπη για να ξυπνήσει από τον βαθύ λήθαργο που κοιμάται…..

πηγη pentapostagma.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]