ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια

Η καταγραφή του Συνηγόρου για τα δικαιώματα του Παιδιού δείχνει ότι περίπου το 40% των παιδιών απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια και από τον κοινωνικό αποκλεισμό
Μάλιστα το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα εμφανίζεται απειλητικό. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι όλο και περισσότεροι γονείς απευθύνονται σε ιδρύματα προκειμένου να έχουν τα παιδιά τους μια στοιχειώδη φροντίδα, ειδικά στο θέμα της τροφής.
Σύμφωνα με τον Συνήγορο, περίπου 3.000 διαβιούν σήμερα σε ιδρύματα. Παράληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επικαλέστηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης είναι τόσο έντονο που ακόμα και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα δηλώνει σήμερα αδυναμία να εξυπηρετήσει τα αιτήματα που κατατίθενται από οικογένειες για φιλοξενία των παιδιών τους λόγω φτώχειας, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτών των οικογενειών.
Ο Συνήγορος του Παιδιού προτάσσει την ανάγκη ενεργοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και προειδοποιεί ότι σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει και το φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο ολοένα και περισσότερα είναι τα παιδιά που σήμερα δεν εμβολιάζονται με κίνδυνο να δούμε στη χώρα ξανά αρρώστιες που είχαν εκλείψει.
Πηγή: ΑΜΠΕ
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]