ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου:«Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» μέχρι και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προβολή της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, σχεδίασε και υλοποιεί, από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» με κατασκευές και δημιουργίες εμπνευσμένες από τη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στον Εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», στην περιοχή Παλαιά Σφαγεία με ωράριο λειτουργίας  8.30π.μ. – 15:00μ.μ. και είσοδο ελεύθερη, ενώ σημειώνεται ότι πραγματοποιείται παράλληλα και στη πόλη των Γρεβενών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Πάρκου ξεπέρασαν τις προσδοκίες του Φορέα Διαχείρισης που για μια ακόμη φορά διαπιστώνει την προθυμία τόσο των στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων όσο και των εκπαιδευτικών της περιοχής να συμμετέχουν σε δράσεις που στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Συνολικά επισκέφτηκαν το «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» 386 μαθητές, 5 Νηπιαγωγείων και 9 Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής.
Στο «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, άκουσαν για τις κατά τόπους παραδόσεις του εορτασμού των Χριστουγέννων και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από την αφήγηση παραμυθιών, την κατασκευή στολιδιών, τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες με υλικά προερχόμενα από την προστατευόμενη περιοχή όπως φύλλα, κουκουνάρια, βελανίδια κ.ά. 
Το εργαστήρι ολοκληρώνεται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ανοιχτό για όλους περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητές του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]