Ίανθος Ιωαννίνων Τελευταία αγωνιστική για το 2014




Τελευταία αγωνιστική για το 2014
Τελευταία αγωνιστική ημέρα για το 2014 ήταν η αγωνιστική που μας πέρασε. Στον Α όμιλο είχαμε νίκες των outsiders που έβαλαν φωτιά στη κατάταξη ενώ στους υπόλοιπους ομίλους τα φαβορί είχαν την τιμητική τους. Εξαιρετικά τα πήγε για άλλη μια φορά ο νέος διαιτητής του τουρνουά Ανδρέας Κοντός και όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την επιλογή. 
Group A – Πρωτοπόροι οι Blue BC
Με νέα μεταγραφή τον Λευτέρη Δερέκα και παθιασμένη εμφάνιση οι Blue BC νίκησαν τους μέχρι πρότινος φαβορί για την 1η θέση του ομίλου Παλτά BC με 21 – 12. Έκαναν έτσι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και πήραν και μια άτυπη ρεβάνς από τα Παλτά για την ευρεία ήττα στα Playoffs του Basket Nights 5. Τα Παλτά μπήκαν πολύ νωθρά στο παιχνίδι και μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν να συμμαζέψουν το παιχνίδι στην επανάληψη χωρίς να τα καταφέρουν.
Σε ένα κλασικό πλέον ντέρμπι του Basket Nights, Ταλαιπωριακός – Morsel, οι Morsel έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο και έδειξαν να βρίσκονται στη καλύτερη κατάσταση από τότε που ξεκίνησαν να αγωνίζονται στο BN. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ταλαιπωριακός ανέβασε την ένταση στην άμυνα, οι Morsel ως συνήθως άρχισαν να επηρεάζονται από την κούραση, αλλά στο τέλος έβαλαν μεγάλα σουτ έξω από τα 6.25 και κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη. Η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Ταλαιπωριακό πυροδότησε εξελίξεις καθώς κλήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Οι συζητήσεις κράτησαν για πολύ ώρα και όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει να τρίζει για τα καλά η καρέκλα του προπονητή.  
Οι πρωτοεμφανιζόμενοι eleUSA άργησαν να βρουν τα βήματά τους και οι Duke προηγήθηκαν αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη όμως οι eleUSA βρήκαν τις λύσεις κοντά αλλά και μακρυά από το καλάθι, σημείωσαν 12 πόντους σε αντίθεση με τους 8 του πρώτου ημιχρόνου και πήραν τη νίκη με 20 – 15 στο ντεμπούτο τους. Από τους Duke είναι πλέον εμφανής η απώλεια του ψηλού κορμιού που είχαν στο προηγούμενο BN ενώ στην επίθεση ο Ζήσης θα πρέπει να βρει περισσότερες βοήθειες από τους υπόλοιπους.
Group Β – Κρόνος και Laters προελαύνουν
Κρόνος και Laters πήραν νίκες εκατέρωθεν και οδηγούν τη κούρσα του Β ομίλου. Μάλιστα στα παρασκήνια ανταλλάσσουν αρκετά "γαλλικά" μεταξύ τους ανεβάζοντας τη προσμονή για το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής. Ο Κρόνος υποχρέωσε τους πάντοτε μαχητικούς Λιμνάνθρωπους στη πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση. Οι Λιμνάνθρωποι ξεκίνησαν αρκετά δυνατά και πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι παίρνοντας μια υγιής διαφορά στην αρχή του αγώνα. Στη συνέχεια ο Κρόνος ανέβασε τη πίεση στην άμυνα ειδικά με τους Θεοχάρους και Κοσμά να βγάζουν αρκετή ένταση και πάθος και πήραν τη νίκη με 16 – 22.
Οι Laters σε ένα ματς με αρκετό ξύλο νίκησαν τους Typhoon με 17 – 11. Οι Laters ξεκίνησαν από την αρχή δυνατά, ήταν αρκετά εύστοχοι, ενώ οι Typhoon αναλώθηκαν περισσότερο σε drives τα οποία έπεφταν πάνω στην άμυνα των Laters.
Οι φρέσκες ομάδες με τα ευφάνταστα ονόματα e-ΠΟΤΕΣ και Grafiades, έκαναν πρεμιέρα στο Basket Nights αντιμετωπίζοντας η μία ομάδα την άλλη. Οι Grafiades έδειξαν να έχουν καλύτερα πρώτα πατήματα και πήγαν στην ανάπαυλα με προβάδισμα ενός πόντου (8-7). Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι e-ΠΟΤΕΣ με αιχμή του δόρατος τον Κρικώνη ανέβασαν ρυθμούς και πήραν τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι Tools είναι μια ομάδα που συμμετέχει αρκετό καιρό τώρα στο Basket Nights και μέχρι το Σάββατο δεν είχαν γνωρίσει ακόμη τη χαρά της νίκης. Η επιμονή τους τελικά ανταποδόθηκε καθώς κέρδισαν τις Ιπτάμενες Αγελάδες σε ένα ματς που παραλίγο να γίνει ντέρμπι. Σε όλη τη διάρκεια σχεδόν οι Tools έπαιρναν μικρό προβάδισμα και οι αγελάδες μείωναν. Στο τέλος οι πιο μεγάλοι ηλικιακά Tools φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και κλείδωσαν τη πρώτη τους νίκη με 23 – 20.
Group C – Αήττητοι οι Bulls το 2014
*Σημείωση: λόγω τεχνικού λάθους, τα σκορ των αγώνων της Παρασκευής χάθηκαν από τον υπολογιστή. Τα σκορ που σημειώνουμε είναι μετά από ερωτήσεις που έγιναν σε αθλητές που πήραν μέρος. Αν κάποιο σκορ είναι λάθος ζητούμε συγγνώμη. 
Οι πρωταθλητές του Basket Nights αφήνουν το 2014 χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια ήττα. Παρόλο που μια ενόχληση δεν άφησε τον Ζήση να κάνει το γνωστό του παιχνίδι, ανέλαβε ο Μπακαλούμης δράση και σκότωσε τη Λιμνοπούλα αρχικά κοντά στη ρακέτα και στο τέλος πίσω από τη γραμμή των 6.25. Η Λιμνοπούλα δε μπόρεσε ούτε αυτή να σταθεί εμπόδιο στη ξέφρενη πορεία των Bulls στο πρωτάθλημα.
Με ένα σμπάρο δυό τριγώνια για τους BBQ οι οποίοι το ίδιο βράδυ κέρδισαν Αετό Περιστερίου και Πενταψήφιους αντίστοιχα και έβαλαν στέρεες βάσεις για τη κατάληψη μιας υψηλής θέσης στο πρωτάθλημα ενώ έντονο ενδιαφέρον θα έχει η αναμέτρησή τους με τους Chicago Bulls. Οι BBQ έχουν δημιουργήσει παράδοση στο να σπάνε σερί αήττητων ομάδων αλλά αυτή τη φορά ίσως θα είναι η δυσκολότερη αποστολή που έχουν να φέρουν εις πέρας.
Για άλλη μια φορά με ισχυρό όπλο την άμυνα κέρδισαν εύκολα τον Αετό Περιστερίου τον οποίο και κράτησαν σε πολύ χαμηλό σκορ. Ο Αετός Περιστερίου εμφανίστηκε με πολλές ελλείψεις στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ότι δε του πηγαίνουν οι Παρασκευές.
Στο ίδιο μοτίβο και ο αγώνας με τους Πενταψήφιους. Πολύ καλή άμυνα από τους BBQ, λάθος επιλογές – ειδικά στο τέλος – από τους Πενταψήφιους και τελικό αποτέλεσμα 14 – 19. Οι Πενταψήφιοι σε αντίθεση με το Basket Nights 4 δεν κάνουν καλό ξεκίνημα, αλλά γεγονός είναι ότι πλέον έχουν αντιμετωπίσει τις 2 φαινομενικά πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου τους και η συνέχεια θα είναι λογικά πιο εύκολη.
Τη πρώτη τους νίκη στο Basket Nights πέτυχαν οι Gridfathers απέναντι στους Babaloo. Και οι δύο ομάδες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές φάνηκαν να παίζουν με τη πλάτη στον τοίχο καθώς μια τρίτη ήττα θα τους έστελνε στα τάρταρα της κατάταξης. Αυτό φαίνεται ότι επηρέασε θετικά τους Gridfathers καθώς έπαιξαν πολύ καλά επιθετικά αλλά και αμυντικά. Κακό παιχνίδι για τους Babaloo οι οποίοι ελπίζουν ότι μετά τις διακοπές και εφόσον παρουσιαστούν πλήρεις θα καταφέρουν να κάνουν τη πρώτη τους νίκη στο τουρνουά.
Τη κατάταξη όπως και το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να τα δείτε εδώ. Τη λίστα με τα ρεκόρ του Basket Nights μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Αναβλήθηκε η 2η αγωνιστική του Basket Days 2
Λόγω της διεξαγωγής τουρνουά Tae Kwo Do στο 6ο ΤΕΕ – και λάθος συνεννόησης με τον διοργανωτή του τουρνουά – το πρωτάθλημα του Basket Days 2 αναβλήθηκε και θα λάβει χώρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τη κατάταξη καθώς και το πρόγραμμα του Basket Days 2 μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Διακοπή στο πρωτάθλημα
Διακοπή υπάρχει στο πρωτάθλημα του Basket Nights λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Η επόμενη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 11 του Ιανουαρίου. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και να ... μη προσέξει κανείς, φάτε και πιείτε όσο θέλετε γιατί BASKET NIGHTS παίζεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]