ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Το Κάστρο & το Κεντρικό Ρολόι ..υπο το φως του .1ου Luminous - Ioannina Light Festival στην Ελλάδα! (φωτο και βίντεο)


Το Luminous - Ioannina Light Festival  για πρώτη φορά στα Βαλκάνια ,για πρώτη φορά στην Ελλάδα ,στα Γιάννενα με επίσημη έναρξη τη Δευτέρα   στις  29 Δεκμβρίου!
Οι Γιαννιώτες όμως αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν την ευκαιρία  απο απόψε να θαυμάζουν φωταγωγημένα  2 ορόσημα της πόλης ,το Κεντρικό Ρολόι και το Κάστρο 
Το Luminous - Ioannina Light Festival  είναι ένας νέος θεσμός με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θαδημιουργήσουν στην καρδιά της πόλης έργα που θα αναδείξουν τα μνημεία, τις περιοχές φυσικού κάλλους καθώς και το εμπορικό κέντρο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και τα νέα μέσα στην τέχνη
Απο τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου περισσότερα κτήρια και ομορφιές φυσικού κάλλους θα αναδειχθούν με φωταγωγήσεις ,ενώ Video mappings, τα οποία θα προβάλλονται σε προσόψεις κτηρίων ,Projections, τα οποία θα καλύπτουν τυφλές όψεις κτηρίων της πόλης. 


Κάστρο (.Light Installation, καλλιτέχνης: Παναγιώτης Τομαράς (GR|NL)
Στο Κάστρο συγκεκριμένα ,συνολικά 66 κόκκινες και μπλε λάμπες φθορισμού τοποθετήθηκαν σε τμήμα του τείχους δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο οπτικό παιχνίδι πουαναδεικνύει  την ιστορική και πολιτιστική του αξία.

Το Ρολόι των Ιωαννίνων που ανεγέρθη το 1905 αποτελεί ένα ορόσημο στην καρδία της πόλης. Το ιδιαίτερο αυτό μνημείο είναι ένα κράμα 3 αρχιτεκτονικών ρυθμών νεοκλασικού, ανατολίτικου και μεσογειακού, ο συνδυασμός των οποίων θα αναδειχθεί στο νυχτερινό αστικό τοπίο μέσω της χρήσης φωτός . 
Πρόθεση της φωτιστικής εφαρμογής  που απο απόψε απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι να αναδειχτούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, προσδίδοντας παράλληλα έναν φεστιβαλικό και εορταστικό τόνο χάριν των ημερών. Ξεχωρίζουν οι έντονες αντιθέσεις φωτός-σκιάς, θερμού-ψυχρού και οι ήπιες εναλλαγές χρωμάτων που δίνουν και  το κατάλληλο βάθος και υφή σε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της πόλης. 
O Ιωάννης Γκέκας είναι σχεδιαστής φωτισμού, μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικού φωτισμού στο φημισμένο Bartlett School of Architecture/UCL του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]