ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Γη στην υψηλότερη ανάλυση που την έχετε δει ποτέ [time-lapse]

Econews:Ο ρωσικός μετεωρολογικός δορυφόρος Elektro-L στέκεται 40 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού και από εκεί συνθέτει μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης με ανάλυση 121 μεγαπίξελ κάθε 30 λεπτά.

Ο Τζέιμς Τίργουιτ-Ντρέικ από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια στον Καναδά χρησιμοποιήσε αυτές τις εικόνες της Γης για να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό έργο μεγάλης διάρκειας ή αλλιώς “time-lapse”.

Ο δορυφόρος Elektro-L περιστρέφεται με ταχύτητα τέτοια που του επιτρέπει να παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο σε σχέση με την επίσης περιστρεφόμενη Γη. Από αυτό το το σημείο δημιουργεί μια εικόνα ανάλυσης 11.136Χ11.136 pixels κάθε μισή ώρα.

Ο Τίργουιτ-Ντρέικ “πείραξε” λίγο τις φωτογραφίες για να φτιάξει το βίντεό του. Για παράδειγμα άλλαξε το χρώμα του υπέρυθρου καναλιού από πορτοκαλί σε πράσινο για να αναδείξει με πιο φυσικό τρόπο τη βλάστηση του πλανήτη μας.

Όσο για την απουσία του τεχνητού φωτισμού (πχ των πόλεων), ο φωτογράφος εξηγεί ότι “τα φώτα της πόλης δεν είναι ορατά διότι είναι χιλιάδες φορές λιγότερο φωτεινά από την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός στη Γη”.

Από την άλλη πλευρά, το ηλιακό φως φιλτράρεται από μηχανισμούς που προστατεύουν την κάμερα από την απευθείας έκθεση.

Το αποτέλεσμα είναι η εικόνα τεσσάρων ημερών στη Γη όπως δεν την έχουμε δει ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]