(ΗΠΕΙΡΟΣ)«Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Rossini, από την ΜΕΤ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Με το αριστούργημα «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Rossini συνεχίζονται το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 8 ακριβώς το βράδυ οι απευθείας μεταδόσεις, από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας 
Ο«Κουρέας της Σεβίλλης» είναι ένα αξιοθαύμαστο έργο κεφιού, σπιρτάδας, αλλά και μουσικού αυτοσχεδιασμού. Ο Ροσσίνι ολοκλήρωσε την σύνθεση της όπερας μέσα σε μόλις 24 ημέρες, χρόνος ρεκόρ, ακόμη και για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Το λιμπρέτο γράφτηκε από τον Τσέζαρε Στερμπίνι, πάνω στην ομώνυμη κωμωδία του Μπωμαρσέ.
Παριστάνοντας άλλοτε τον φτωχό φοιτητή κι άλλοτε τον δάσκαλο πιάνου, ο κόμης Αλμαβίβα πολιορκεί ερωτικά την όμορφη Ροζίνα, η οποία είναι κλεισμένη στο σπίτι του κηδεμόνα της Μπάρτολο, που θέλει επίσης να την παντρευτεί. Έπειτα από πολλά εμπόδια και κωμικές καταστάσεις, ο κόμης και η κοπέλα καταφέρνουν να επικυρώσουν το γάμο τους. Τίποτε όμως δεν θα γινόταν χωρίς τη βοήθεια του ευρηματικού Φίγκαρο!
Τη σκηνοθεσία της πανέξυπνης και «πιπεράτης» όπερας του Ροσίνι υπογράφει ο Bartlett Sher ενώ τη μουσική διεύθυνση έχει ο Michele Mariotti. Στο ρόλο του κόμη Αλμαβίβα εμφανίζεται ο τενόρος Lawrence Brownlee, τη Ροζίνα ερμηνεύει η μεσόφωνος Isabel Leonard, ενώ σε άλλους ρόλους εμφανίζονται οι: Christopher Maltman, Maurizio Muraro και Paata Burchuladze. 
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο Σπύρος Δήμας προσφέρει για έκτη συνεχή χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. 
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και παιδικό/ φοιτητικό 4 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.
φωτο Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας /facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]