Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ.Μάκη Βορίδη στο Δήμο Πάργας(photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ.Μάκη Βορίδη στο Δήμο Πάργας

Με σημαντικές για τον τόπο μας ανακοινώσεις στους τομείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας συνοδεύτηκε η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη στο Δήμο Πάργας την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Ο Υπουργός έφθασε στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Πάργας, κ. Αντώνης Νάστας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.  Σίσκας, Κασκάνης, Τζούρος και Σπανός αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σμπόνιας.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε  ο  Υπουργός κ. Βορίδης για το βιβλίο του Λουδοβίκου Σαλβατόρ που κοσμεί το γραφείο του δημάρχου.


Ο κ. Νάστας, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την  δεύτερη επίσκεψη του, τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην Πρέβεζα αλλά και τη δημιουργία και στελέχωση του ΕΚΑΒ στο δήμο Πάργας.


Η υπεύθυνη επικοινωνίας και μέλος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & προβολής Πάργας κ. Ελένη Κολιοφώτη δώρισε στον κ. Βορίδη τοπικά προϊόντα.


Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καναλακίου όπου  τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Γεωργάκος  και  o Επιμελητής Α΄ Παθολογίας  κ. Κονιδάρης  και τον ξενάγησαν στους χώρους του Κέντρου Υγείας . Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα προβλήματα τόσο  από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γεωργάκο, όσο  και  από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεσμευόμενος στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας για την πλήρωση 3 θέσεων επικουρικών γιατρών στον Δήμο Πάργας, δυο στο Κέντρο Υγείας Πάργας και μίας στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου. 

Η διαδικασία πρόσληψης θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του επόμενου έτους, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσληψη 1000 οικογενειακών γιατρών σε όλη τη χώρα. Στο θέμα του ΕΚΑΒ τόνισε ότι δρομολογείται άμεσα, ενώ στον τομέα της δευτεροβάθμιας φροντίδας αναφέρθηκε στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου τονίζοντας τις επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή του Νομού Πρέβεζας κ. Τσουμάνη πάνω στο θέμα αυτό.

Παράλληλα επεσήμανε τους αυστηρούς ελέγχους στους οποίους προχωρά το υπουργείο για την ορθή διαχείριση του υλικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
Προσηνής και φιλικός ο υπουργός, στο τέλος χαιρέτισε όλο το προσωπικό ενώ δέχτηκε με χαρά να φωτογραφηθεί μαζί τους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης  στο Δήμο Πάργας, ο υπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας  Μεσοποτάμου κ. Θωμάς Πανούσης .Συνοδευόμενος από τον  Δήμαρχο κ. Νάστα κατέβηκε στην υπόγεια στοά όπου και εντυπωσιάστηκε από την επιβλητικότητα του χώρου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε ξανά επισκεφτεί τον χώρο σε ηλικία 12 ετών με πρωτοβουλία του πατέρα του.

Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Βορίδη ολοκληρώθηκε με περίπατο κατά μήκος  των εκβολών του ποταμού Αχέροντα  στην Αμμουδιά και γεύμα σε τοπική ταβέρνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]