(ΚΟΣΜΟΣ)Στρασβούργο: Ψήφισμα για τη διάλυση της Google

Σε "διαχωρισμό" των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου από άλλες υπηρεσίες, καλεί με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας, ουσιαστικά, τη διάλυση του "οικοσυστήματος" υπηρεσιών που προσφέρει η Google, με "θεμέλιο λίθο" τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της.
Οπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η Αυγη,το ψήφισμα, που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά ισχυρό πολιτικό βάρος, αφού αποτυπώνει την όλο και πιο σκληρή στάση του Στρασβούργου απέναντι στην Google, εν μέσω έρευνας για τις πρακτικές του αμερικανικού κολοσσού στην ευρωπαϊκή αγορά.
Το ψήφισμα, που έλαβε 384 "υπέρ" έναντι 174 "κατά" και "πέρασε", παρά τις ενστάσεις της τελευταίας στιγμής από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google ελέγχει περίπου το 90% της ευρωπαϊκής αγοράς σε αναζητήσεις στο ίντερνετ και ανταγωνιστές της έχουν προσφύγει στην Κομισιόν από το 2010 παραπονούμενοι, μεταξύ άλλων για τον τρόπο με τον οποίο η Google προωθεί τα δικά της προϊόντα στις σελίδες αναζήτησης και την αποκλειστικότητα που έχει στο να πουλά διαφημίσεις γύρω από τους όρους αναζήτησης που βάζουν οι χρήστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]