Ραγδαίες εξελίξεις στις Ενώσεις των Στρατιωτικών με μαζικές παραιτήσεις

Οι τρεις Ενώσεις, θυμίζουμε, δημιούργησαν Συντονιστικό Όργανο θέλοντας να ζητήσουν, μεταξύ άλλων,  απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ( ΠΟΕΣ)  μία σειρά απο αιτήματα (σχετικό δημοσίευμα του ΜΑΡΣ/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ).

Οι παραιτηθέντες της ΕΣΠΕΘ, εξαπολύουν σειρά παραπόνων κατα της ΠΟΕΣ αναφέροντας πως μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ έχει υποστηρίξει ότι «έχει γραμμή από την ΠΟΕΣ για το κλείσιμο της ΕΣΠΕΘ και του εκλεγμένου ΔΣ και την οδήγηση σε εκλογές για την ανάδειξη νέου» καθώς και πως «δημιούργησε σε κοινωνικό ιστότοπο παρεμφερή  ομάδα με αυτή  της  ΕΣΠΕΘ και με την ονομασία Στρατιωτικοί Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχοντας ως φωτογραφίες τα εμβλήματα της ΕΣΠΕΘ και της ΠΟΕΣ. Μέλη σε αυτή την ομάδα είναι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣ καθώς και ο Πρόεδρος της».Με την μαζική τους παραίτηση τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ είναι σαφές πως ζητούν να γίνουν εκλογές αφού τονίζουν πως «σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΠΕΘ, τα παραιτηθέντα μέλη του απερχόμενου ΔΣ δεν αντικαθίστανται από άλλα μέλη, λόγω έλλειψης αναπληρωματικών. Η ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ της ΕΣΠΕΘ και διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ, θα κοινοποιηθεί στα μέλη μας, με νεότερη ανακοίνωση».

Υποστηρίζουν δε πως οδηγήθηκαν στην ενέργεια αυτή γιατί «μετά από τα τελευταία γεγονότα θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της ενότητας, κομματικοποίησης της προσπάθειας που έχει καταβληθεί και δημιουργίας σύγχυσης στα στελέχη μέλη της ΕΣΠΕΘ, ενέργειες, οι οποίες δεν μας εκφράζουν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τέτοιου είδους, τουλάχιστον ανήθικης, υπονόμευσης στο όποιο έργο μας και στις προσπάθειές μας. Η δε διαφορετική άποψη μας σε διάφορα θέματα, να θεωρείται ως «πόλεμος» στην ΠΟΕΣ ή δήθεν «αντιπολίτευση» και να «αναζωπυρώνεται» με διάφορα παραπλανητικά-στοχευμένα σχόλια από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, ενώ θα έπρεπε να είναι απόλυτα υγιές για κάποια θέματα να μην συμφωνούν όλοι, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και να έπρεπε να ακούγονται όλες. Επιπλέον πολλοί από εμάς πληρώσαμε 10€ για την αγωγή στο Στε και προσκομίσαμε ότι μας ζητήθηκε για την αγωγή. Πέραν αυτού του ποσού και λόγω του μεγάλου ποσού που απαιτούνταν για να κατατεθεί η αγωγή, ενώσεις ενίσχυσαν με επιπλέον χρήματα από το ταμείο τους.  Ορισμένοι όμως χρησιμοποιούν ως «σημαία», με αναδημοσίευση αναρτήσεων, ότι όλοι κι όλοι 6 στρατιωτικοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχαν αυτό που πέτυχαν».

«Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίξατε το έργο μας τόσο με την εγγραφή όσο και με τη συμμετοχή στην ΕΣΠΕΘ, αλλά και όσους έβαλαν πλάτη να διαλυθεί μια από τις πιο δραστήριες ενώσεις, μη στηρίζοντας ανθρώπους που εκτέθηκαν κατά την ενασχόληση τους με τις Ενώσεις. Μερικοί δε από αυτούς τώρα που βρήκαν στρωμένο δρόμο, εμφανίζονται στο προσκήνιο «καπελώνοντας» τους προηγούμενους. Συνδικαλιστές δεν υπήρξαμε, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες είχαμε και ούτε θέλαμε να εξαργυρώσουμε κάτι από αυτό που κάναμε. Για εμάς ήταν μεγάλη τιμή που συνεργαστήκαμε με τον Πρόεδρο μας, ενός νέου και άριστα καταρτισμένου Αξκού στο αντικείμενο του και ο οποίος ενώ δεν έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα βγήκε μπροστά να μας δείξει τον δρόμο και ότι έκανε δεν το έκανε εκ του ασφαλούς. Ότι έργο παράγαμε το πράξαμε σε εκτός ωραρίου εργασία μας, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειες μας» καταλήγει η ανακοίνωση αφήνοντας νέες σαφείς αιχμές.

Κ.Α.

ΠΗΓΗ paraskhinio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]