ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κρεοπώλες και παραγωγοί για μεγάλες εισαγωγές χοιρινού κρέατος λόγω του ρώσικου εμπάργκο την περίοδο των εορτών (

Αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά χοιρινού κρέατος και μάλιστα την περίοδο των εορτών αναμένεται να δημιουργήσει το ρώσικο εμπάργκο. Όπως μας εξηγεί ο κ. Σταύρος Πέρρος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι μεγάλος όγκος χοιρινού κρέατος που παράγεται στην Ουγγαρία και την Πολωνία και δεν θα εξαχθεί στη ρώσικη αγορά λόγω του εμπάργκο, θα διοχετευθεί στην χώρα μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Αυτό σύμφωνα με όσα μας αναφέρει τόσο ο κ. Πέρρος όσο και ο Γιάννης Μπούρας, πρόεδρος της Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος θα «ρίξει» πολύ τις τιμές και μάλιστα σε μια περίοδο που οι χοιροτρόφοι περιμένουν για να αποκομοίσουν κάποιο κέρδος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μας αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΚΚ, κ. Στ. Πέρρος: «Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες χοιρινού κρέατος στην Ουγγαρία και την Πολωνία. Μεγάλο μέρος των ποσοτήτων αυτών αναμένεται να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά με πολύ χαμηλές τιμές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι συνέπειες για τους Έλληνες χοιροτρόφους θα είναι πολύ άσχημες. Επειδή δεν υπάρχει πλέον η υποχρέωση να αναγράφεται η χώρα προέλευσης οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης και οι πολυεθνικές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον… αστερίσκο στα διαφημιστικά τους έντυπα που θα αναφέρει “ανάλογα την διαθεσιμότητα” και όταν θα εξαντλούνται τα λίγα ντόπια κρέατα που θα διαθέτουν θα πωλούν τα εισαγόμενα».
Και προσθέτει: «Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος για αυτά τα θέματα διότι θα πρέπει να βαδίσουμε και οι δύο μαζί αφού έχουμε κοινά προβλήματα. Εμείς θέλουμε να πουλάμε ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες μας αλλά δεν θέλουμε να ρημάξει η ελληνική κτηνοτροφία.
Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου θα κάνουμε σύσκεψη στα γραφεία μας στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσουμε και γι’ αυτό το ζήτημα».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μπούρας, πρόεδρος της Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος μας αναφέρει σχετικά: «εισαγωγές την περίοδο αυτή πάντα γίνονται αλλά ενδεχομένως λόγω του εμπάργκο να έρθουν περισσότερα και μάλιστα πολύ φθηνότερα κρέατα. Βρισκόμαστε σε μια συζήτηση με την Ομοσπονδία των κρεοπωλών ώστε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι ένα λεπτό θέμα. Μας έχουν υποσχεθεί πάντως από το ΥπΑΑΤ ότι σύντομα θα θέσουν σε λειτουργία τη χρήση της ταμειακής μηχανής για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων αφού θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημά μας το οποίο αν πραγματοποιηθεί θα βοηθήσει πάρα πολύ και με αυτή την κατάσταση που πρόκειται να δημιουργηθεί φέτος».
πηγη agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]