ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η Όλγα Γεροβασίλη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμή την 25 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η βία κατά των γυναικών όχι μόνο δεν εξαλείφεται στα χρόνια που ζούμε, αλλά, αντίθετα, οξύνεται με τεράστιες ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τα θύματα, την οικογένεια και τις κοινωνικές σχέσεις. 
Έχει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, που άλλοτε είναι πιο ορατά κι άλλοτε πιο συγκαλυμμένα: 
Εκδηλώνεται ως λεκτική, ψυχολογική, συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική βία, παρενόχληση και εκφοβισμό.
Ασκείται όταν απολύονται και χτυπιούνται από τα ΜΑΤ οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, αλλά και όταν μένει ατιμώρητος ο σεξισμός στη δημόσια ζωή και τους θεσμούς, όταν το ναζιστικό μόρφωμα δηλητηριάζει με τις ιδέες του ρατσισμού και του σεξισμού το σώμα της κοινωνίας. 
Βρίσκει χώρο μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι,  αλλά και στην εργασία, στον δημόσιο χώρο και στην κοινωνία.
Πλήττει όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, εκπαιδευτικό επίπεδο, εργασιακή κατάσταση, εμφάνιση, οικογενειακή κατάσταση. 
Όμως, είναι οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενες και γενικά οι φτωχές γυναίκες και οι μετανάστριες που κινδυνεύουν περισσότερο, γιατί αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα της οικονομικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής στήριξης ή φοβούνται περισσότερο να μιλήσουν. 
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων η αναγκαιότητα να ξεριζωθεί το φαινόμενο της βίας που δηλητηριάζει την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η πρόληψη και η εξάλειψή του δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών και των φεμινιστικών κινημάτων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. 
Είναι υποχρέωση όλων να αγωνιστούμε και να εγγυηθούμε την ισότιμη προστασία και το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των γυναικών, σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υποστήριξης και αποκατάστασης. Μακριά από νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, που θεωρούν περιττό το κράτος πρόνοιας, τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Όλγα Γεροβασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]