(ΚΟΣΜΟΣ)«Χαστούκι» στο δολάριο και το ευρώ από Ρωσία και Τουρκία!

Η Ρωσία και η Τουρκία θα στραφούν στα εθνικά τους νομίσματα, εγκαταλείποντας δολάριο και ευρώ!
Η ρωσο-τουρκική διακυβερνητική επιτροπή των δύο χωρών, σε συνεδρίαση της, συζήτησε εκτενώς την παρούσα οικονομική κατάσταση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, πρέπει να μετακινηθούν στα εθνικά νομίσματα, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα postsovet.ru .

Η τουρκική πλευρά μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία της ότι μετά από μια σημαντική υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ, μπορεί να μειωθεί ο όγκος του κύκλου εργασιών στο διμερές εμπόριο μεταξύ της Τουρκίας και Ρωσίας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία στην Άγκυρα εστιάζεται στον τομέα του τουρισμού, διότι η αύξηση των προαναφερθέντων συντελεστών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ροής των Ρώσων τουριστών προς τα τουρκικά θέρετρα, κάτι που αναφέραμε σε παλαιότερα άρθρα στο Pentapostagma.gr .

Η Ρωσία και η Τουρκία θα στραφούν στις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές, στα εθνικά νομίσματα, εγκαταλείποντας το δολάριο και το ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-TASS αναφέρει ότι, οι εκπρόσωποι της κοινής ρωσο-τουρκικής επιτροπής συμφώνησαν να διευκολύνουν το έργο των εκπροσώπων των επιχειρήσεων των δύο χωρών, στην ανταλλαγή και τον υπολογισμό του ρουβλίου και της τουρκικής λίρας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, στο εγγύς μέλλον , θα δημιουργηθεί μια ρωσο-τουρκική τράπεζα σε Άγκυρα και Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι , σε συμφωνία για την χρησιμοποίηση των εθνικών νομισμάτων στο διμερές εμπόριο με την Ρωσία, έχουν ήδη συμφωνήσει , η Κίνα και το Βιετνάμ. Μεταφραζόμενο σε δολάρια, το διμερές εμπόριο Ρωσίας και Τουρκίας , ανέρχεται σε περίπου 33 δισεκατομμύρια δολάρια .

Κατά τη συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής, υπολογίζεται σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών να αυξηθεί στα 100 δισ. σε όρους δολαρίου. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια το μερίδιο των αμοιβαίων διακανονισμών σε ρούβλια μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας έχει διπλασιαστεί.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο « χαστούκι» στο δολάριο και κατ’ επέκταση στις ίδιες τις ΗΠΑ , από τον Ερντογάν , όταν υλοποιηθεί η εν λόγω συμφωνία. Η Τουρκία αγνοώντας εντελώς την σημερινή οικονομική καθεστηκυία τάξη των «αγορών» και της δύσης, τα βάζει εναντίον της . Αναμένονται αμερικανικές αντιδράσεις σε μια τέτοιου τύπου συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας , η οποία θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» , στα χρηματιστήρια της δύσης και σε άλλες χώρες.

Η Ρωσία θα πράξει τα πάντα για να «εκτροχιάσει» την Τουρκία από το «αμερικανικό άρμα», προκαλώντας τριγμούς παράλληλα στην αμερικανική οικονομία, η οποία θα απολέσει μέσα σε σε λίγα χρόνια 100 δις δολάρια από το διμερές εμπόριο των δύο χωρών. Τα λεφτά είναι πολλά πάρα πολλά…………

πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]