ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ομάδα ΔΙΑΣ «γερνάει» και δεν αναπλάθεται

Από πρόωρη γήρανση κινδυνεύει να χτυπηθεί η Ομάδα ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τις δυσοίωνες διαπιστώσεις της ηγεσίας και επιτελικών αξιωματικών της ΓΑΔΑ, η … «φαεινή» -μέσα στις πολλές- πολιτική επιλογή Δένδια να διακόψει για δύο χρόνια την

εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές νέου προσωπικού και το παρατεταμένο πάγωμα του διαγωνισμού πρόσληψης ειδικών φρουρών, έχει προσβάλει κατευθείαν την κυτταρική δομή του ίσως πιο νευραλγικού και πιο παραγωγικού ιστού της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως σημειώνουν στο bloko.gr έμπειροι αξιωματικοί, ήδη υπάρχει μια απομείωση περίπου 200 αστυνομικών απο το σύνολο της Ομάδας που έφτασε κάποια χρονική περίοδο τα 2.448 άτομα, ενώ κάθε βδομάδα προστίθενται νέες «απώλειες» της τάξης των 5 έως 10 ατόμων. Κι αυτό συμβαίνει γιατί από το Μάρτιο του 2010 που ξεκίνησαν οι πρώτες ομάδες, ανέβηκε κατά 5 χρόνια ο μέσος ηλικιακός όρος που πλέον αγγίζει τα 30, με συνέπεια να χαθεί η απαιτούμενη ευλυγισία και ικανότητα καθημερινής δοκιμασίας πάνω στη μηχανή επί τόσο πολλές ώρες.

Η συνηθέστερη αιτία είναι για την αναγκαστική και με ιατρική σφραγίδα «έξωση» από τον κορμό της ομάδας, είναι οι κακώσεις και οι τραυματισμοί, όχι κατ” ανάγκη ως συνέπεια ατυχημάτων.

Η ίδια πάνω κάτω παθογένεια είχε παρατηρηθεί και στα ΜΑΤ, που όμως ενισχύθηκαν πρόσφατα με 120 νέους αστυφύλακες, ώστε τα όποια προβλήματα κάλυψης και συνοχής υπήρχαν να επουλωθούν.

Κι επειδή εξ αυτού του λόγου δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ανθρώπινοι πόροι για την ομάδα ΔΙΑΣ, ούτε όμως κι εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο δυναμικό από τους νέους αστυφύλακες, το πρόβλημα εκεί παραμένει υπαρκτό, άλυτο αλλά και αλυσιτελές τουλάχιστον για το ορατό μέλλον.
άρθρο του bloko.gr
via:skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]