4 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναπαγώσεις!

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν είναι όσο νόστιμα είναι τα φρέσκα. Αυτό οφείλεται στο ότι η διαδικασία σπάει μερικά από τα κυτταρικά τοιχώματα των προϊόντων και αυτός είναι και ο λόγος που τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι πολύ πιο οικονομικά από τα φρέσκα.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν ξαναπαγώνεις μία τροφή; 

Όταν ξαναπαγώνεις μία τροφή σπάνε ακόμα περισσότερα κυτταρικά τοιχώματα με αποτέλεσμα να αλλάζει η σύσταση της τροφής και να χάνει την γεύση της.

Ένας άλλος εχθρός είναι τα βακτήρια. Τα ξαναπαγωμένα τρόφιμα θα αναπτύξουν πιο εύκολα βακτήρια από ότι τα φρέσκα και αυτό αρχίζει να συμβαίνει από τη στιγμή που θα αρχίσει να ξεπαγώνει.

Επομένως, οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναπαγώνεις είναι..

Η ωμή πρωτεϊνη

Αυτό περιλαμβάνει τα κρεατικά, τα πουλερικά και τα θαλασσινά. Αν είναι διατηρημένα στο ψυγείο τότε δεν πειράζει να τα βάζεις στην κατάψυξη. Αλλά αν είναι εκτός ψυγείου και θέλεις να τα ξαναπαγώσεις τότε αυτό είναι μία πολύ κακή ιδέα.

Να θυμάσαι πως τα θαλασσινά (και κυρίως οι γαρίδες) φτάνουν στα καταστήματα παγωμένα και ξεπαγώνουν μέχρι να φτάσουν στα ράφια καθώς και μέχρι να φτάσουν στο σπίτι σου. Επομένως, έχουν περάσει ήδη ένα ξεπάγωμα με αποτέλεσμα όταν τα βάζεις ξανά στην κατάψυξη είναι σαν να το ξαναπαγώνεις.

Τα παγωτά

Αν έχεις βγάλει το κουτί με το παγωτό για να ξεπαγώσει λίγο έτσι ώστε να το φας πιο εύκολα και μετά ξεχάσεις να το ξαναβάλεις στην κατάψυξη καλύτερα να το πιεις σαν milkshake παρά να το ξαναβάλεις μέσα.

Οι συνδυασμοί γευμάτων

Τα μαγειρεμένα γεύματα (μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, πίτες) δεν είναι καλό να μπαίνουν στην κατάψυξη για δεύτερη φορά. Φάε όσο μπορείς και δώσε και λίγο στον γείτονα προκειμένου να μην το πετάξεις.

Οι μαγειρεμένες πρωτεϊνες

Έβγαλες το μαγειρεμένο σου κοτόπουλο από την κατάψυξη και αφού έφαγες λίγο το ξέχασες στο ψυγείο; Καλύτερα να μην το ξαναβάλεις στην κατάψυξη. Φώναξε τις φίλες σου και φάτε το όλο με τη μία.
briefingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]