ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καταγγελία φροντιστηριαρχών:Συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους ,ωρομίσθιο απο 3 ευρώ ,απαράδεκτα ωράρια κ.α



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΡΧΩΝ PALSO  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ


Το τελευταίο διάστημα εντείνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός στο χώρο των φροντιστηρίων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας που έχει αφήσει ανεξέλεγκτους και ασύδοτους τους μεγαλοφροντιστηριάρχες να δρουν στο χώρο αυτό. 
Oι μεγαλοφροντιστηριάρχες με τις «πλάτες» της  Κυβέρνησης και Υπουργείου Εργασίας:
Έχουν διαμορφώσει συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους (απαράδεκτα ωράρια, ωρομίσθιο που ξεκινάει από τα 3€ κ.ά), προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους. 
Έχουν νομιμοποιήσει τις συμβάσεις της ντροπής που υπογράφει  σωματείο «μαϊμού» που οι ίδιοι έχουν στήσει, δηλαδή, τη σύμβαση την υπογράφουν οι εργοδότες … με τον «εαυτό» τους, παρά τις επανειλημμένες  παρεμβάσεις-καταγγελίες σωματείων, τις επερωτήσεις κομμάτων για την αυταπόδεικτη εργοδοτική υπόσταση και δράση του συγκεκριμένου «σωματείου». Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά, ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζεται αυτό το αστικό κράτος 
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τώρα τα βάζουν και με εκπαιδευτικούς, που έχοντας όλες τις απαραίτητες άδειες, πασχίζουν να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό μεροκάματο κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα («αυταπασχολούμενοι» εκπαιδευτικοί). Για τους μεγαλοφροντιστηριάρχες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι απειλή, γιατί τους αποστερούν επιπλέον κέρδη και γι’ αυτό επιδιώκουν να τους αφανίσουν κυριολεκτικά, με μεθόδους που παραπέμπουν σε …ιδιοκτήτες κακόφημων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων:
Περιπολικό του Α.Τ. Ιωαννίνων (όντας αναρμόδιο) επισκέφθηκε το σπίτι εκπαιδευτικού που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, μετά από καταγγελία από τον Σύλλογο Palco Ιωαννίνων προς τον ΕΟΠΠΕΠ για «παράνομη λειτουργία ατομικής  επιχείρησης». 
Ο Σύλλογος Palso Ιωαννίνων προέβη   σε καταγγελία εναντίον «αυταπασχολούμενης» εκπαιδευτικού στον    ΕΟΠΠΕΠ (κρατικός φορέας που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας). Ο ΕΟΠΠΕΠ και ενώ είναι αναρμόδιος να πραγματοποιεί ελέγχους σ’ αυτή την κατηγορία επαγγελματιών, αποφάνθηκε αυθαίρετα και ενέταξε την εργαζόμενη  στα «Κέντρα ξένων γλωσσών που λειτουργούν παράνομα» στο νομό Ιωαννίνων, ενώ δεν ανήκει καν  σε αυτή την κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών σύμφωνα και με την άδεια άσκησης επαγγέλματός της. Κράτος και εργοδοσία χέρι-χέρι για το τσάκισμα των μεροκαματιάρηδων.
Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί …δεν «νουθετούνταν και …δεν σταματούσαν να δουλεύουν. ‘Ετσι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 το μεσημέρι, δύο οχήματα με επτά (7) επιβαίνοντες συνολικά, αναζητούσαν με «μαφιόζικο τρόπο» αυταπασχολούμενες εκπαιδευτικούς  στις γειτονιές τους, ζητώντας  από τους γείτονες προσωπικές πληροφορίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, δεν δίστασαν να φωτογραφήσουν τα σπίτια των εκπαιδευτικών μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους. 
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  τις παραπάνω απαράδεκτες ενέργειες ορισμένων (λίγων υποθέτουμε) ιδιοκτητών φροντιστηρίων  PALSO Ιωαννίνων, που στόχο έχουν  την εξόντωση των μεροκαματιάρηδων εκπαιδευτικών που πασχίζουν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες να εξασφαλίσουν το ψωμί τους, με τεράστιες δυσκολίες.
Προειδοποιούμε ότι δεν θ’ αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο έρμαιο της τρομοκρατίας της μεγαλοεργοδοσίας των ιδιοκτητών Φροντιστηρίων που από τη μια πίνουν το αίμα των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις τους, αμοίβοντάς τους με το ωρομίσθιο της ντροπής των 3€  και από την άλλη αδειάζουν τις τσέπες των γονέων που ωθούμενοι από τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες του Δημόσιου Εκπαιδευτικού συστήματος, γίνονται βορά στα νύχια των αρπακτικών της παραπαιδείας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια και τους «αυταπασχολούμενους» εκπαιδευτικούς, να μπουν στη δράση, να οργανωθούν στα σωματεία. Όσο σκύβουν το κεφάλι και υποκύπτουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας τόσο θα μετρούν ήττες.  Να έρθουν σ’ επαφή με το ΠΑΜΕ που αποτελεί το μόνο αποκούμπι των εργαζομένων. Να μη φοβούνται να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]