ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

GM: 29 θάνατοι από το ελαττωματικό σύστημα ανάφλεξης οχημάτων


 GM: 29 θάνατοι από το ελαττωματικό σύστημα ανάφλεξης οχημάτων
Αποζημίωση για άλλους δύο θανάτους σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας του ελαττωματικού συστήματος ανάφλεξης σε οχήματα της General Motors (GM) ενέκρινε η διεύθυνση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανεβάζοντας σε 29 τον αριθμό των νεκρών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος Κένεθ Φάινμπεργκ, επικεφαλής του προγράμματος αποζημιώσεων της εταιρείας.Από την 1η Αυγούστου που ξεκίνησε το πρόγραμμα αποζημιώσεων, η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 1.517 αιτήσεις για θανάτους και τραυματισμούς, αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε το γραφείο του δικηγόρου Κένεθ Φάινμπεργκ, ο οποίος έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην έκθεση περιλαμβάνεται ο κατάλογος όλων των αιτήσεων που έχει υποβληθεί ή εγκριθεί ως την περασμένη Παρασκευή.

Η GM έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις επειδή πέρασαν 11 χρόνια προτού ξεκινήσει την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων της που είχαν παρουσιάσει πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα.

Έως σήμερα, έχουν εγκριθεί 56 αιτήσεις για αποζημίωση, εκ των οποίων οι 29 αφορούν θανάτους και οι υπόλοιπες 27 τραυματισμούς, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων που έχει λάβει η εταιρεία για αποζημιώσεις εξαιτίας τραυματισμών και θανάτων ανέβηκε σχεδόν 11% από τις συνολικά 1.371 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης. 

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε 6 νέες αιτήσεις για θανάτους, που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών για δυστυχήματα σε 184.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα συνεχίζουν να γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 από άτομα που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν τραυματισμούς ή έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο σε ατυχήματα που σχετίζονται με το πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης.

Η GM έχει εκχωρήσει στον Κ. Φάινμπεργκ το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις αιτήσεις που υποβάλλονται. Η εταιρεία θα προσφέρει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε θάνατο που σημειώθηκε σε δυστυχήματα που οφείλονταν στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Συνολικά έχουν γίνει 31 προσφορές και 20 οικογένειες έχουν δεχθεί και λάβει αποζημιώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
via:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]