Υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat

Στο 26,4% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Από τα στοιχεία προκύπτει μια μικρή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον Ιούνιο όταν είχε διαμορφωθεί στο 26,7%, ενώ το Σεπτέμβριο του 2013 είχε φτάσει στο 27,8%. Πάντως, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την αρνητική πρωτιά στον τομέα της ανεργίας, καθώς το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας το έχει η Ισπανία με 24%. Τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας στη ζώνη του ευρώ σημειώθηκαν στη Γερμανία (5%) και στην Αυστρία (5,1%).
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, η ανεργία παρέμεινε στάσιμη σε σχέση με τον Αύγουστο, στο 11,5%, αλλά υποχώρησε από το 12% του περσινού Σεπτεμβρίου. Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία έκλεισε τον Σεπτέμβριο στο 10,1%.
Σε ό,τι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών, σχεδόν ο ένας στους δύο εξακολουθεί να είναι άνεργος στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη είναι άνεργος ο ένας στους τέσσερις. Η καταγεγραμμένη ανεργία στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο στο 23,1% και στις γυναίκες ήταν στο 30,5%.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]