Ο άγνωστος κίνδυνος που προκαλεί το ποπ-κορν σε συνδυασμό με αναψυκτικό

H κατανάλωση ποπ- κορν σε συνδυασμό με κάποιο αναψυκτικό σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το «Center of Science and Public Interest» (CSPI) θέτει το σώμα μας σε

μία επικίνδυνη και άκρως ανθυγιεινή δοκιμασία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποπ- κορν πολλών κινηματογραφικών αιθουσών και θεάτρων.

Τι διαπιστώθηκε

Όπως διαπιστώθηκε, ένα και μόνο ποπ- κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες και κορεσμένο λίπος περισσότερο των 60 γραμμαρίων, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με φυσιολογική κατανάλωση τροφής τριών ημερών.

Ένα και μόνο σνακ, δηλαδή, συγκεντρώνει, επί της ουσίας, όλα τα ανθυγιεινά στοιχεία που περιέχονται σε τρία μεγάλα χάμπουργκερ.

«Ποιος θα περίμενε 1.200 θερμίδες και, επιπλέον, επιβαρυντικό λίπος για την καρδιά τριών ημερών μέσα σε ένα σακουλάκι ποπ- κορν και ένα κουτάκι αναψυκτικού; Το λίπος που περιέχεται στην εν λόγω τροφή είναι ίσο με μια ράβδο βουτύρου και οι θερμίδες ισοδυναμούν με δύο ράβδους βουτύρου», δήλωσε διατροφολόγος του CSPI, υπενθυμίζοντας ότι το κορεσμένο λίπος καταλήξει τελικά στις αρτηρίες, φράσσοντάς τις, κάτι που αποτελεί τον Νο1 παράγοντα για την πρόκληση καρδιοπάθειας.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τρώει μια πολύ μικρή ποσότητα τροφής άνευ σημασίας, αλλά στην ουσία καταναλώνει μια επιβαρυντική τεράστια ποσότητα», προσθέτει.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τέλος, ότι προσθέτοντας επιπλέον υλικά στα ποπ- κορν μας, αυξάνει τον κίνδυνο, καθώς εκτοξεύει αυτόματα στα ύψη και την ποσότητα του επικίνδυνου κορεσμένου λίπους.

healthpro.gr
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]