(ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ)Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου στην Κέρκυρα

Με την δοξολογία σήμερα (20.10.2014) το πρωί στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στην δοξολογία παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κέρκυρας Αντιδήμαρχος κ. Ραιδεστινός Γεώργιος , η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας , ο Φρούραρχος Κέρκυρας Αντισυνταγματάρχης Κοντοστάνος Παναγιώτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Ταξίαρχος Μαρτίνης Σπυρίδων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Αστυνομικός Διευθυντής Αγάθος Γεώργιος, ο Λιμενάρχης Κέρκυρας Πλοίαρχος Κοντομάρης Σπυρίδων , ο Αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Επιπυραγός Ρίζος Ανδρέας, οι Διοικητές καθώς και το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων της Κέρκυρας, συνταξιούχοι αστυνομικοί καθώς και πολίτες του νησιού.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης σε γραπτό του χαιρετισμό που αναγνώστηκε μετά το πέρας της δοξολογίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Αστυνομικοί, συνοριακοί φύλακες, ειδικοί φρουροί, πολιτικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα γιορτάζουμε με θρησκευτική ευλάβεια και με προσήκοντα σεβασμό τη μνήμη του προστάτη μας, Αγίου Αρτεμίου που αποτελεί όχι μόνο τον πνευματικό μας συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη, αλλά και τον πρωτοπόρο διδάσκαλό μας. {..} Σήμερα ο αστυνομικός καλείται να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις και νέους πιο απαιτητικούς ρόλους. Καθημερινά λοιπόν, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε να εξελισσόμαστε, αφού και το έγκλημα παρουσιάζεται συνεχώς με νέες μορφές. Η ασφάλεια των συνόρων, η τροχαία αστυνόμευση, το θεμελιώδες καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, η εµπορία ανθρώπων, το ξέπλυµα βρώμικου χρήµατος, οι παραδοσιακές απειλές της τροµοκρατίας και η διαχρονική διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και φυσικά η νεώτερη μορφή που είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν μερικές από τις αποστολές του πολυδιάστατου έργου μας. Αυτές πρέπει σθεναρά να καταπολεμούμε, ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας. Η κοινωνία, δικαιούται μια νέα Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, προσιτή, με ενισχυμένη την αστυνόμευση που να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας. {…} Στις ανάγκες αυτού ακριβώς του νέου περιβάλλοντος, καλείται να ανταποκριθεί η Ελληνική Αστυνομία. {…} Τρανό παράδειγμα οι διαχρονικές μας επιτυχίες σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας , αλλά και κάθε μορφής εγκληματικότητας. Κι αυτό αδιαμφισβήτητα οφείλεται στη σωστή οργάνωση, το σχεδιασμό, τη μεθοδικότητα και την καθημερινή υπομονή και επιμονή που διακατέχεστε, ώστε να πετύχετε με τον καλύτερο τρόπο , ό,τι σας ανατίθεται.
Μολονότι σήμερα είναι ημέρα γιορτής και χαράς, δεν θα πρέπει να λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους που δεν είναι πια κοντά μας, όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, όντας πιστοί στον όρκο τους. Δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχνάμε, αλλά έχουμε ηθική υποχρέωση να τους φέρνουμε στη μνήμη μας.
Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,
Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο που προσφέρετε και να σας καλέσω να συνεχίσετε τον ευγενή και αδιάκοπο αγώνα προς όφελος της κοινωνίας μας. Χρόνια Πολλά».
Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού και μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση πολίτη της Κέρκυρας για την αξιέπαινη πράξη του να παραδώσει ένα πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό, που είχε βρει, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας στις 05.08.2014, στον οποίο επιδόθηκε τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δίπλωμα από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων Ταξίαρχο Μαρτίνη Σπυρίδωνα.
Επιπλέον μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος βρίσκεται ενταφιασμένος στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας όπου πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των εορταστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν ως επίκεντρο τους την ενημέρωση μικρών μαθητών δημοτικών σχολείων για την οδική ασφάλεια και το διαδίκτυο και την ανάδειξη της αναγκαιότητας του εθελοντισμού καθώς πραγματοποιήθηκαν :
  • με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εθελοντική αιμοδοσία, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της αστυνομίας(Σχετικό το από 18.10.2014 Δελτίο Τύπου)
  • ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές δημοτικών σχολείων , με θεματικές ενότητες την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο και την Οδική Ασφάλεια(Σχετικό το από 18.10.2014 Δελτίο Τύπου)
  • ενημερωτική εκδήλωση για την οδική ασφάλεια χθες Κυριακή (19.10.2014) στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας(Σχετικό το από 29.10.2014 Δελτίο Τύπου)
Αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λευκάδα και Ζάκυνθο από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]