(ΕΛΛΑΔΑ)Δύο αδέρφια Αλβανικής υπηκοότητας με ...πλούσιο "βιογραφικό"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε διαρρήξεις αποθηκών, εταιρειών και οικιών, κλοπές αυτοκινήτων και μία περίπτωση ληστείας σε οικία
Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο υπήκοοι Αλβανίας ενώ αναζητούνται δύο ημεδαποί συνεργοί τους
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων φυσίγγια, κλοπιμαία και ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων αποθηκών, εταιρειών και οικιών, καθώς επίσης και κλοπών αυτοκινήτων και ληστειών, έβαλε η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 30-09-2014, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 30 και 25 ετών (αδέρφια), ενώ αναζητούνται δύο ημεδαποί συνεργοί τους ηλικίας 23 και 19 ετών.
Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», « Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», «Ληστείας κατά συναυτουργία», «Απείθειας», και παραβάσεων των Νόμων περί Αλλοδαπών, περί Όπλων και περί ασυρμάτων.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Αναλυτικότερα, οι δράστες ξημερώματα της 14-09-2014, διέρρηξαν δύο αποθήκες και μία εταιρεία στην περιοχή της Χαλάστρας, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο, διάφορα εργαλεία, κυνηγετικά φυσίγγια, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Υπήρξε άμεση αστυνομική κινητοποίηση κατά την οποία εντοπίσθηκαν οι δράστες να κινούνται στην αγροτική περιοχή της Ιωνίας, με το αφαιρεθέν φορτηγό και έτερο αυτοκίνητο. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, τρεπόμενοι σε φυγή.
Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα για τον εντοπισμό τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο εκ των δραστών, πρωινές ώρες χθες (30-09-2014).
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι πέραν των ανωτέρω έκνομων ενεργειών, διέπραξαν και τα ακόλουθα:
  • Ξημερώματα της 08-09-2014, διέρρηξαν εταιρεία στην περιοχή του Ρυσίου, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Χαλκηδόνας, την 09-09-2014.
  • Βραδινές ώρες της 12-09-2014, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε μονοκατοικία στην περιοχή των Ταγαράδων, με σκοπό τη ληστεία, εντός της οποίας βρισκόταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη, την οποία επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλου.
  • Νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή του Μεσημερίου, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 23χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Χαλκηδόνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τους οποίους όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει από αυτοκίνητο στην περιοχή της Χαλκηδόνας και μονοκατοικία σε χωριό της Πέλλας.
Σε έρευνες στις οικίες των υπολοίπων δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • Ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • Μία ξύλινη αστυνομική ράβδος,
  • Ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • (398) φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 mm και (7) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]