(ΚΟΣΜΟΣ)Βρετανίδα αποφάσισε να πεθάνει από την πείνα γιατί δεν της επέτρεπαν ευθανασία

Μπορεί η δύναμη της θέλησης για ζωή να είναι ανίκητη καμιά φορά, αλλά το ίδιο μπορεί να είναι και η θέληση για το θάνατο…

Αυτό τουλάχιστον συνέβη με την 86χρονη Βρετανίσα Τζιν Ντέιβις που αποφάσισε να πεθάνει από την πείνα, αφού η νομοθεσία δεν της επέτρεπε να κάνει ευθανασία. Η Ντέιβις δεν έπασχε από κάποια ανίατη ασθένεια, αλλά υπέφερε από αφόρητους πόνους στην πλάτη, οι οποίοι τις προξενούσαν συχνές λιποθυμίες.

Τα τέσσερα παιδιά της και τα δυο εγγόνια της την υποστήριξαν μέχρι τέλους στην απόφασή της, η οποία ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν η γυναίκα σταμάτησε να πίνει ακόμα και νερό. Το μαρτύριο της γυναίκας τελείωσε μόλις την 1η Οκτωβρίου, πέντε εβδομάδες από όταν είχε πάρει την απόφαση.

Η γυναίκα ήταν καθηγήτρια μαθηματικών και έκανε τα πάντα για να πεθάνει με βάση τη νομοθεσία για την ευθανασία. Η ίδια είχε δηλώσει στην εφημερίδα Sunday Times: «Είναι μια κόλαση, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο δύσκολο είναι. Δεν αποφασίζεις κάτι τέτοιο, αν δεν ήξερες πως η ζωή σου πλέον θα είναι τόσο άσχημη. Είναι αβάστακτο». Η Ντέιβις είπε ακόμα πως δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς οτιδήποτε άλλο ήταν είτε παράνομο είτε προϋπόθετε την μεταφορά της στην Ελβετία: «Εγώ ήθελα να πεθάνω στο κρεβάτι μου» είπε.
 karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]