(ΗΠΕΙΡΟΣ)Την ανησυχία του για τις εθνικιστικές εξάρσεις στα Βαλκάνια εκφράζει μέσω ψηφίσματος ο Δήμος Ιωανιτών

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου
Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζει την ανησυχία του για τις εθνικιστικές εξάρσεις στα Βαλκάνια - μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Δερβιτσάνη σε βάρος της ελληνικής μειονότητας - αλλά και για τις ακραίες συμπεριφορές φανατικών ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ. 
Το ψήφισμα που υπογράφει εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Παπαδιώτης, έχει αποσταλεί στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κόμματα της Βουλής.
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος: 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα, με έντονη ανησυχία, τις εθνικιστικές εξάρσεις στα Βαλκάνια και τις ακραίες συμπεριφορές φανατικών σκοταδιστικών καθεστώτων στη Συρία και το Ιράκ.
Ο ανιστόρητος «μεγαλοϊδεατισμός» διαφόρων κύκλων που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση στη βαλκανική, ξυπνά μνήμες ενός βίαιου παρελθόντος , το οποίο δεν πρέπει να επανεμφανιστεί.
Η φιλία, η συνεργασία και οι σχέσεις  καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών, επιβάλλεται να καλλιεργούνται συστηματικά και με συνέπεια από όλους.
  Σ’  αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τις Αλβανικές αρχές να καταδικάσουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη σε βάρος της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Αναφορικά με τις απάνθρωπες συμπεριφορές των φανατικών ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επαπειλούμενη σφαγή αθώων πολιτών στο Κομπάνι και την ευρύτερη περιοχή και την επακόλουθη επιβολή ενός σκοταδιστικού καθεστώτος, που θα αποτελέσει όνειδος για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Απευθύνουμε έκκληση στον Ο.Η.Ε., την Ε.Ε. και όλες τις χώρες που μπορούν λόγω θέσεως και γειτνίασης να βοηθήσουν, να αποτρέψουν τη σφαγή των αθώων Κούρδων πολιτών, οι οποίοι αντιστέκονται ηρωικά στις επιθέσεις των φανατικών. 
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παπαδιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]