Βραβεύτηκε το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη

Αρχικός σκοπός του ήταν να ενημερώσει τους τηλεθεατές για ό,τι συμβαίνει και να τους ευαισθητοποιήσει για να βοηθήσουν.

Το στόχο αυτό τον κατάφερε, αφού οι πολίτες πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν, ενώ μάλιστα ορισμένοι από αυτούς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εμπράκτως, ταξιδεύοντας ως εκεί.

Η προσπάθεια του Αντώνη Κανάκη με την Action Aid ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν ο παρουσιαστής ταξίδεψε στη Σιέρα Λεόνε κάνοντας «Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα», συμμετέχοντας δηλαδή στο πρόγραμμα «Immersion» που πραγματοποιεί η διεθνής, μη κυβερνητική, αναπτυξιακή οργάνωση.

Το «Immersion» είναι ένα ειδικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο καλλιτέχνες, αθλητές, τηλεοπτικές προσωπικότητες και άλλοι διάσημοι άνθρωποι από κάθε χώρα, ταξιδεύουν ως πρεσβευτές της Action Aid σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του πλανήτη και βιώνουν για μερικές ημέρες τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι εκεί. Στη συνέχεια με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας, επικοινωνεί την εμπειρία του στον κόσμο, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση και κατά συνέπεια τη στήριξη του έργου της Action Aid για τον Τρίτο κόσμο.

Ο Αντώνης Κανάκης αποδέχθηκε την πρόταση κι έτσι τον Οκτώβριο του 2012 πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Σιέρα Λεόνε, όπου έμεινε περίπου επτά ημέρες. Ο τρόπος που διάλεξε να επικοινωνήσει αυτή την εμπειρία ζωής, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, ήταν να κινηματογραφήσει όλο το ταξίδι, όλη την εμπειρία και να επιμεληθεί ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ, προσφέροντας παράλληλα τα έσοδα της παραγωγής από τη μετάδοσή του στο έργο της Action Aid. Το ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί τότε από τον ΑΝΤ1 και ευαισθητοποίησε τους πολίτες που πρόσφεραν χρήματα για τους σκοπούς της Action Aid. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκα από τις προσφορές των τηλεθεατών του ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή: ένα σχολείο και ένα πηγάδι.

Πριν από λίγες ημέρες όμως, πραγματοποιήθηκε το φετινό «London Greek Film Festival» που συμμετείχαν συνολικά πάνω από 70 films. Στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, η επιτροπή απένειμε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ σε τρία από τα είκοσι τέσσερα που διαγωνίζονταν στο φεστιβάλ. Μία από τις τρεις συμμετοχές που διακρίθηκαν και κέρδισαν το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ είναι το «Immersion». Την απονομή έκανε ο Έλληνας πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η βράβευση του «Immersion» καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο του κοινού στην αίθουσα. Ο Αντώνης Κανάκης αφιέρωσε το βραβείο στους συνεργάτες του, στους ανθρώπους της Action Aid, στους Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ντοκιμαντέρ και προσέφεραν ιδιαιτέρως σημαντική βοήθεια, αλλά και στον περήφανο και δυνατό λαό της Σιέρα Λεόνε, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, αυτή την περίοδο δέχεται ένα ακόμη χτύπημα με τον ιό Ebola.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι τον Οκτώβριο του 2013, 28 Έλληνες Ανάδοχοι παιδιών, ταξίδεψαν σε μια ειδική αποστολή της Action Aid στη Σιέρρα Λεόνε προκειμένου να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στο χτίσιμο του σχολείου και την κατασκευή του πηγαδιού με τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από το «Immersion». Το ταξίδι τους και ολόκληρη η αποστολή της ομάδας καταγράφτηκαν αυτή τη φορά στο νέο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη σε συνεργασία με την Action Aid, το οποίο με τον τίτλο «One Love Team» προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 και ευαισθητοποίησε πάλι χιλιάδες πολίτες να προσφέρουν χρήματα στην Action Aid, ώστε να βοηθήσουν στο έργο της.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]