Προκλητική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη για τις περικοπές στους μισθούς των βουλευτών!

Πληθώρα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η -προκλητική αν μη τι άλλο- δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής εξέφρασε παράπονο για την «υπερβολική», όπως είπε, μείωση που έχει γίνει στις απολαβές των βουλευτών!
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης αν και παραδέχθηκε ότι καλώς έγινε και «έτσι έπρεπε να γίνει», χαρακτήρισε «υπερβολή» τις περικοπές στους μισθούς των βουλευτών και υποστήριξε ότι οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου! «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής –τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα όπως είπε- «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου. Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη η οποία όπως είπε «είναι 70% κάτω» ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά και παρατήρησε «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές
Αυτό το οποίο, ξεχνάει, βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης είναι το γεγονός ότι μετά τη «μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου», οι βουλευτές το 2015 θα λαμβάνουν (σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής του 2015) το ποσό των 8.310 ευρώ το μήνα! Συγκεκριμένα, οι μέσες μισθοδοτικές αποδοχές ενός βουλευτή (αποζημίωση και συμμετοχή σε Επιτροπές και Θερινά Τμήματα) θα ανέλθουν το έτος 2015 σε 6.100 ευρώ - ενώ μαζί με τα επιδόματα γραφείου, οικογενειακής παροχής και εξόδων κίνησης, θα ανέρχονται σε 8.310 ευρώ.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ο βασικός μισθός στο δημόσιο να διαμορφωθεί στα… 680 ευρώ, με πρόβλεψη για αυξήσεις και μειώσεις ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από το 2010 έως το 2013, δηλαδή στα χρόνια της κρίσης, το ποσοστό πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και στερείται βασικά αγαθά από τη θέρμανση της κατοικίας του, το πλυντήριο ρούχων, τη δυνατότητα να πληρώσει λογαριασμούς μέχρι και ελλείψεις στη διατροφή του (κρέας ή ψάρι) ξεπέρασε το 20%, ενώ το 40% των φτωχών Ελλήνων στερείται ακόμη και βασικά διατροφικά αγαθά και το 50% στερείται ακόμη και την θέρμανση!
Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, περίπου 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή, ενώ η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία… 
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]