ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΕΛΛΑΔΑ)Οι ισχυροί άνεμοι έκοψαν τους κάβους απο πλοίο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για αποκοπή των κάβων του RoRo-Cargo ''ALIOS'', σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν δεμένο  εντός του νέου λιμένα Λαυρίου. 
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι από την αποκοπή προκλήθηκε δεξιά κλίση του πλοίου, το οποίο πλησίαζε επικίνδυνα παραπλεύρως δεμένα σκάφη. Παρά τις προσπάθειες του Ρ/Κ “ΠΟΡΤΟΛΟΣ” Ν.Π.4757 να το τραβήξει, το “ALIOS” προσέκρουσε στην πλωτή εξέδρα και σε παρακείμενα προσδεδεμένα σκάφη, δύο (02) εκ των οποίων, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΗΒ1” Ν.Π.10859 και το Καταμαράν “Μπλου Ουάν”, βυθίστηκαν παρά τις προσπάθειες του προσωπικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, των παρευρισκομένων δυτών και  των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, η οποία περιορίστηκε από την πόντιση πλωτών φραγμάτων.
Συνοδεία του ανωτέρω Ρ/Κ σκάφους, το ''ALIOS'' απέπλευσε προς το Αγκυροβόλιο Θορικού Λαυρίου όπου θα παραμένει  μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οπότε αναμένεται να επιστρέψει στην αρχική του θέση, στο λιμένα Λαυρίου, προς ασφαλή του πρόσδεση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ALIOS'' μέχρι τη διαπίστωση της οριστικής έκτασης των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]