Αμφίπολη: Γιατί επιλέχθηκε η ημέρα της εθνικής επετείου για τις μεγάλες ανακοινώσεις

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο της  Αμφίπολης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 16:00, όταν οι αρχαιολόγοι θα δώσουν και τη λύση στο μυστήριο για τον «ένοικο» του μεγαλοπρεπούς ταφικού μνημείου.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γινόταν νωρίτερα αλλά το γεγονός πως οι εργασίες διακόπηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, καθυστέρησαν την ενημέρωση. Τα τελευταία ευρήματα πυροδότησαν νέα σενάρια για το ποιο είναι πραγματικά το «μυστήριο» της Αμφίπολης.

Η βυζαντινολόγος, Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, σε σύντομο μελέτημά της με τίτλο «Εικασίες Βεργίνα-Αμφίπολη», αναρωτήθηκε εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει ταφεί με τον πατέρα του, Φίλιππο Β’ στους τάφους της Βεργίνας.

Στο μεταξύ, η επιλογή της ημερομηνίας αλλά και της ώρας για την επίσημη ενημέρωση έχει καλλιεργήσει σημαντικές προσδοκίες, εξίσου μεγάλες με τον «ένοικο» του σπουδαίου ταφικού μνημείου που θα γνωστοποιηθεί πιθανότατα την ημέρα της εθνικής επετείου. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως η επιλογή της ημέρας μόνο τυχαία δεν λογίζεται και επιφυλάσσει μία σημαντική αποκάλυψη, ιδιαίτερα σημαντική για το έθνος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]