ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο για Ελληνες;

Μια πανελλαδική έρευνα της κοινής γνώμης από την ΚΑΠΑ RESEARCH που παρήγγειλε το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τον ιό Εμπολα, αντί να εστιάζει στα ζητήματα ενημέρωσης του κοινού και των μέτρων πρόληψης, φαίνεται να ενεργοποιεί ρατσιστικά αντανακλαστικά για τους «λαθρομετανάστες» που κουβαλάνε αρρώστιες!.
Μια σχεδόν ακατανόητη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης διενεργήθηκε με παραγγελία του ΚΕΕΛΠΝΟ από την εταιρεία ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. μέσα στον Οκτώβριο. Το δείγμα των 1.155 ανθρώπων που ρωτήθηκαν προερχόταν και από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας και αφορούσε άνδρες και γυναίκες από 18 χρόνων και πάνω.

 Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στους ερωτώμενους διαπιστώνει τον βαθμό ανησυχίας για τον Εμπολα, τόσο στο γενικό επίπεδο όσο και στην πιθανότητα ξεσπάσματος του ιού στην Ε.Ε., αλλά και στην Ελλάδα. Γίνεται φανερό από τις απαντήσεις το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο κόσμος πράγματι ανησυχεί για τον θανατηφόρο ιό. Ως εδώ, μάλλον κανείς δεν κατανοεί τη σκοπιμότητα μιας παρόμοιας έρευνας, δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι είναι φυσικό να ανησυχούν μπροστά σε μια αρρώστια που ήδη μετράει πάνω από 5.000 θανάτους διεθνώς.



Περί «αξιοπιστίας»

 Ερχεται όμως το αμέσως επόμενο εύγλωττο ερώτημα περί του πώς κατανέμεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους φορείς που διαχειρίζονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ξεκαθαρίζουν αρκετά οι παραπάνω απορίες. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έρχεται δεύτερο σε αξιοπιστία, αμέσως μετά τους Ελληνες γιατρούς, με ποσοστό μεγαλύτερο ακόμα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας! Στην ίδια ερώτηση, για παράδειγμα, οι δήμοι και οι δημοτικές υπηρεσίες υγείας εμφανίζουν ποσοστό 84,9% δυσπιστίας ανάμεσα στους ερωτώμενους.

 Ακολουθούν οι ερωτήσεις για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην αποτροπή του ιού και φυσικά στην «επιθυμία ενεργών μέτρων πρόληψης στις πύλες εισόδου της χώρας». Εδώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 96,4%, ενώ στα προτεινόμενα μέτρα το 96,1% απαντά καταφατικά στην ανάγκη ελέγχου «των παράνομων μεταναστών από τις χώρες υψηλού κινδύνου». Το ίδιο ποσοστό εμφανίζεται και στην ερώτηση για τον έλεγχο των επιβατών αεροπλάνων (χωρίς εδώ να υπάρχει ο προσδιορισμός «παράνομοι»)…

 Το ερωτηματολόγιο όμως προχωράει και παραπέρα με την ερώτηση: «Να γίνεται έλεγχος σε όλους τους παράνομους μετανάστες που φτάνουν στα νησιά και στον Εβρο;» Το ΚΕΕΛΠΝΟ και η εταιρεία που διεξάγει την έρευνα γνωρίζουν ωστόσο πολύ καλά ότι οι Λιβεριανοί -για παράδειγμα- δεν έρχονται με ποδαρόδρομο στην Ελλάδα κι αν το έκαναν, ενώ είναι μολυσμένοι, θα πέθαιναν στη διαδρομή.

 Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι το μεγάλο ποσοστό των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο είναι πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν που κυνηγιούνται ανελέητα από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές. Τα κρούσματα που έφτασαν στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ ήταν ΟΛΑ επιβάτες αεροπλάνων. Το να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρομοκρατικό τρόπο (όπως με τις ερωτήσεις για κλείσιμο συνόρων και «παράνομους» μετανάστες) μια επιδημία, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η μεγιστοποίηση κάθε αντιμεταναστευτικού, ακόμα και ρατσιστικού στερεότυπου και καθόλου η ενεργοποίηση της κοινής γνώμης στα μέτρα πρόληψης. Η μόνη ερώτηση που πραγματικά περιέχει ουσία είναι η μέτρηση του βαθμού γνώσης για τον τρόπο μετάδοσης…
Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]